Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem számít mennyire szúrtad el, Isten megkönyörül rajtad

2017. december 18. 03:00 - K. Juc

„Amikor Isten, a Megváltónk, megmutatta jóságát és szeretetét, megmentett bennünket. Nem a jó dolgokért cserébe, amiket tettünk, hanem mert kegyelmes. Eltörölte a bűneinket, újjászülettünk, és új életet kaptunk a Szent Szellem által.” (Titusz 3:4-5, NLT fordítás)

winter_sun_by_spellozz-d9ifxhb.jpg

Nem számít, min mégy keresztül, minden okod megvan a reménységre! Ez a Biblia egybehangzó és legfontosabb üzenete.

A tegnapi áhítatban megosztottam veletek, miért van leginkább okunk reménykedni: Isten már azelőtt kiválasztott bennünket, hogy mi Őt választottuk volna.

A második ok a reménységre, hogy Isten mindig kegyelmesen és jóindulattal viszonyul hozzánk.

Péter itt a hívőknek ír: „Minden tisztelet Istené, aki Istene és Atyja a mi Úr Jézus Krisztusunknak; mert az ő végtelen kegyelméből kaptuk a kiváltságot, hogy újjászülethettünk.” (1Péter 1:3a, TLB fordítás).

Minél jobban megértjük a kegyelmet, annál jobban le fog nyűgözni bennünket. Egyáltalán nem érdemeljük meg és nem a jó teljesítményünk függvénye. Nem tudod kiérdemelni vagy megdolgozni érte. Egyszerűen Isten kegyelméből kaptuk ajándékba.

Nem tudod elérni, hogy Isten jobban szeressen, mint ahogy most szeret. Ugyanúgy azt sem tudod elérni, hogy kevésbé szeressen. A szeretetének alapja ugyanis a feléd mutatott kegyelme.

Isten igéje szerint: „Amikor Isten, a Megváltónk, megmutatta jóságát és szeretetét, megmentett bennünket. Nem a jó dolgokért cserébe, amiket tettünk, hanem mert kegyelmes. Eltörölte a bűneinket, újjászülettünk és új életet kaptunk a Szent Szellem által.” (Titusz 3:4-5, NLT fordítás).

Nagyon fontos, hogy megértsd: amikor hívőként elszúrod, Isten nem haragszik meg rád. Nem akar bosszút állni rajtad és nem kezd el terveket szőni, hogy tönkretegye az életedet. Isten mindig kegyelmesen viszonyul hozzád. Miért? Mert Jézus vére betakart, amikor elfogadtat őt Megváltódnak. Ezért kegyelmes hozzád Isten minden alkalommal, amikor elszúrsz valamit.

Ez pedig egészen biztosan reménységet ad.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Sokaknak nehéz elfogadniuk Isten kegyelmét. Mit gondolsz, miért?
  • Milyennek látod Istent, amikor teljesen felfogod, hogy akkor is szeret téged és kegyelmes hozzád, amikor elszúrsz valamit?
  • Az ismeretségi körödben, kinek kell hallania Isten kegyelméről és könyörületességéről? Hogyan fogsz erről beszélgetni vele a héten?

*(Daily Hopy by Rick Warren, 2017.12.11)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása