Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten már megírta az életed utolsó fejezetét

2017. december 19. 03:00 - K. Juc

„Nagy elvárással éljük az életünket, és felbecsülhetetlen értékű örökségünk van – olyan valódi örökség, amelyet a Mennyben őriznek számunkra, ahol nem éri el sem a változás, sem a romlás.” (1Péter 1:3-4, NLT fordítás)

8776_old-pocket-watch-in-a-tree-macro-hd-wallpaper.jpg

Ha kicsit szétnézel a világban, könnyen úgy érezheted, hogy semmi okod reménykedni. Isten szava viszont egyértelmű: több valódi okunk is van a reménységre. 1Péter első levele öt ilyen okot sorol fel. Kettőt közülük már részleteztem a korábbi áhítatokban:

  1. Isten már azelőtt kiválasztott bennünket, hogy mi őt választottuk.
  2. Isten mindig kegyelmes és irgalmas hozzánk.

A harmadik ok pedig, hogy Isten már bebiztosította a jövőnket. Nem számít, mi fog történni életed hátralevő részében, ha Krisztussal kapcsolatban vagy, akkor Isten garantálja a jövődet. Soha nem fogod elveszíteni az üdvösségedet.

A Biblia szerint: „Nagy elvárással éljük az életünket, és felbecsülhetetlen értékű örökségünk van – olyan valódi örökség, amelyet a Mennyben őriznek számunkra, ahol nem éri el sem a változás, sem a romlás.” (1Péter 1:3-4, NLT fordítás).

Az örökségedet azért kapod, mert egy családhoz tartozol, és általában egy haláleset után jutsz hozzá. Ez olyan jog, amely születésedtől fogva megillet.

Péter öt szót, illetve kifejezést használ a mennyei örökségünk leírására:

  • Lefoglalt: ahhoz, hogy bejuss a Mennybe, helyfoglalásra van szükséged, ezt pedig csak Jézuson keresztül tudod megtenni. Ha viszont már megvan a foglalás, akkor soha nem lehet lemondani.
  • Igazi: nem hamisítvány, hanem valódi.
  • Érintetlen: nem lehet kárt tenni benne, és soha nem tudod elveszíteni. 
  • Nem éri utol a változás és a romlás: nem hervad el, nem megy tönkre és az értékét sem veszíti el.
  • Felbecsülhetetlen: nem tudod számszerűsíteni az értékét.

Isten már megírta az életed utolsó fejezetét. Olyan helyfoglalásod van, amit nem tudsz elveszíteni. Ebben biztos lehetsz, hihetsz benne, rábízhatod magad és reménykedhetsz benne!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért olyan fontos elhinnünk, hogy biztosak lehetünk Isten ajándékában, a megváltásban?
  • Előfordult-e már, hogy nehezedre esett hinni abban, hogy biztos a megváltásod? Mi segített túljutni ezeken az aggodalmakon?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.12.12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása