Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A problémák felkészítenek az örökkévalóságra

2017. december 21. 03:00 - gabormel

„Abban örülni fogtok, noha most egy kicsit szomorkodnotok kell, mert különféle kísértések érnek benneteket, hogy a próbát kiállva hitetek, amely értékesebb a tűz próbálta veszendő aranynál, Jézus Krisztus megjelenésekor méltó legyen a dicséretre, a dicsőségre és a tiszteletre. (1Péter 1:6-7 SZIT)

space-1025563_1920.jpg

A pozitív gondolkodásmódnál jóval többre van szükségünk ahhoz, hogy túlélhessük ezt a világot. A remény kell nekünk!

Péter első levelében öt okot találunk, amely megmutatja, hogy reménykedhetünk Jézusban. Az elmúlt néhány nap áhítatai közül az első négyet már bemutattam.

  1. Isten már azelőtt kiválasztott minket, mielőtt mi választottuk Őt.
  2. Isten mindig kegyelmes és irgalmas hozzánk.
  3. Isten már előre biztosította a jövőnket.
  4. Isten hatalma megvéd minket.

Végezetül, reménykedhetünk, hiszen Isten felkészít minket az örökkévalóságra.

E cél elérése érdekében mindent felhasznál az életünkben – a jót, a rosszat és a csúnyát. Ha ezt egyszer megérted, rájössz az élet értelmére. Többé már nem mondod, „Uram, miért történik ez?”, mert tudod, hogy miért: hogy felkészítsen minket az örökkévalóságra.

A Szentírás szerint, „Abban örülni fogtok, noha most egy kicsit szomorkodnotok kell, mert különféle kísértések érnek benneteket, hogy a próbát kiállva hitetek, amely értékesebb a tűz próbálta veszendő aranynál, Jézus Krisztus megjelenésekor méltó legyen a dicséretre, a dicsőségre és a tiszteletre." (1Péter 1:6-7 SZIT).

Ezek a sorok három igazságot állapítanak meg a problémákról, amelyek nem csak napjainkban, hanem Péter idejében is jelen voltak.

  • A problémákra szükség van. Ezek nélkülözhetetlen részei a felkészítésnek, ahhoz, hogy a Mennyországba juss.
  • A problémák változatosak. Minden megpróbáltatást meg fogsz tapasztalni különböző formában, méretben és intenzitásban.
  • A problémák átmenetiek. Nem tartanak örökké. Isten azonban ezeket a megpróbáltatásokat használja a céljai elérése érdekében. Ez a rész az életedben jelen lévő problémák három eredményét is leírja.
  • Istenbe vetett hit próbája. Izmokat úgy építesz, hogy közben erősíted őket. Így igaz a hitre is.
  • Megtisztítják az indítékaidat. Istent sokkal jobban érdekli a személyiséged, mint a jóléted. Arra fogja használni a megpróbáltatásokat, hogy csiszolja a jellemedet.
  • Felkészítenek a jutalmadra. A megpróbáltatások, amelyeken most keresztülmész, össze sem hasonlíthatóak a Mennyek jutalmával.

Minden bizonnyal a bajok, amelyeket most átélsz, nem valami szórakoztatóak. Azonban a Szentírás világossá teszi, hogy ezek a problémák csakis a javadat szolgálják. A hitedet erősebbé, a jellemedet jámborabbá teszik, és készen fogsz állni arra, hogy megkapd a jövőbeni jutalmaidat.

Ezért reménykedhetsz, nem számít, hogy éppen mi történik most az életedben!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan valósult meg, hogy Isten a megpróbáltatásaidat a hited erősebbé tételéhez használta?
  • Hogyan lehet megérteni az igazságokat a mai áhítatból, amely abban segít, hogy teljes mértékben reménykedni tudj?
  • Kivel tudod megosztani ennek az áhítatnak az üzenetét?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.12.14.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása