Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Menj közvetlenül Istenhez

2017. december 23. 03:00 - Abidzsil

,,Úgy gyertek hozzá, mint élő kövek, mint lelki ház, ami szent papsággá épül.” (1Péter 2:5a, GW fordítás)

serving.jpg

Isten azt mondja, hogy pap vagy, ami a hátteredtől függően lehet ijesztő vagy megdöbbentő számodra. Péter azt mondja, hogy minden hívő számára elérhető az a két előny, ami ezzel jár.

Az Ótestamentumban a papok két dolgot tettek:

  1. Volt joguk, kiváltságuk és felelősségük, hogy közvetlenül Istenhez menjenek. Imádkozhattak Istenhez,  beszélgethettek vele, dicsőíthették és közösségben lehettek vele. Mindenki más csak egy papon keresztül tudta ezt megtenni.
  2. Megvolt a kiváltásuk és felelősségük, hogy Istent képviseljék az emberek előtt, és hogy szolgáljanak az emberek felé.

Ez a két dolog igaz rád is miután hívővé leszel.

Most már tudsz közvetlenül Istenhez menni. Nem kell senkin keresztül imádkoznod. Nem kell senkin keresztül megvallani a bűneidet. Nem kell senki máson keresztül kialakítani az Istennel való kapcsolatodat. Olvasd a Bibliát, beszélj az Úrral, és légy vele közösségben közvetlenül.

A Biblia azt mondja, hogy amikor Jézus meghalt a kereszten, volt egy kárpit a templomban, ami elválasztotta a Szentek Szentjét, ahol Isten Szelleme volt, attól a helytől, ahol az emberek voltak. Csak a papok mehettek be a kárpit mögé, ők is csak évente egyszer. Amikor Jézus meghalt a kereszten, Isten kettészakította ezt a (több mint 2 méter hosszú) kárpitot a tetejétől az aljáig, azt szimbolizálva, hogy már nincs korlát közte és köztünk.

És ajándékot is kaptál, hogy szolgálj más embereket. Minden keresztény szolgál. Ha nem lelkipásztor, akkor is szolgál. Bármikor, amikor használod az ajándékaidat, hogy más embereket segíts, szolgálsz.

,,Ő az, aki megmentett minket és kiválasztott az ő szent munkájához, nem azért, mert megérdemeltük, hanem mert ez volt a terve jóval a világ kezdete előtt.” (2 Timóteus 1:9a, TLB fordítás) Miért mentett meg téged Isten? Azért, hogy tudd szolgálni őt. Ha valaki keresztény, de nem szolgál, az egy ellentmondás.

Honnan tudhatod meg, hogy mi a szolgálatod? Nézd meg a talentumaidat, ajándékaidat és a képességeidet. Amikor használod az ajándékaidat, hogy segíts más embereken, azt szolgálatnak hívják. Semmi különleges vagy ijesztő nincs benne. Egyszerűen csak segítesz másoknak. Lehetsz pap, ha egy értékesítési irodában dolgozol? Igen, lehetsz. Lehetsz pap könyvelőként? Persze. És teherautó-sofőrként is? Igen, úgy is.

Minden alkalommal, amikor Isten nevében segítesz másokon, szolgálatot végzel.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan használod az ajándékaidat és képességeidet, hogy szolgáld Istent és másokat?
  • Hogyan változna meg az életed, ha elkezdenéd úgy látni a munkádat, a környezetedet és a kapcsolataidat, hogy ezek mind lehetőségek a szolgálatra?
  • Hogyan használod ki azt a lehetőséget, hogy pap vagy? Teljes mértékben kihasználod azt a kiváltságot, hogy közvetlen bejárásod van Istenhez?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.12.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása