Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten megsokszorozza mindazt, amit odaadsz neki

2017. december 25. 03:00 - Erika1832

„Hozzátok be a raktárba a bevételetek tizedét… Tegyetek próbára engem - mondja a Mindenható Úr. Én megnyitom a menny ablakait nektek, és rátok árasztok minden áldást, amire szükségetek van.”
(Malakiás 3:10, NIV fordítás)

Ha Istennek adod az idődet, Ő megsokszorozza azt. Ha a pénzedet vagy az energiádat adod neki, Ő azt is meg fogja sokszorozni. Ahogy azt már többször is említettük, olyan ez, mint amikor magot vet el az ember. A gazdák tudják, hogy a magot föláldozzák azzal, hogy a földbe elvetik; ki kell engedniük a kezükből, hogy aztán abból valami jó jöjjön létre.

Ha zsákban tartasz egy magot, abból semmi sem fog kinőni, de ha elülteted meg fog sokszorozódni. Például, amikor elültetsz egy görögdinnyemagot, abból sok görögdinnye fejlődik ki és azokban is nagyon sok magot találsz majd. Ugyanígy fog megsokszorozódni minden, amit Istennek átadsz.

Mi a legfontosabb dolog a vetéssel kapcsolatban? A hit.

Azonban különbség van hit és alkudás között. Az alkudozás az, amikor azt mondod, "Istenem segíts, hogy nyélbe tudjam ütni ezt az üzletet, és akkor adok belőle neked egy részt.” Isten nem így működik. Isten hitet kér. Azt akarja, hogy előre hozzunk meg bizonyos áldozatokat anélkül, hogy aggódnánk, hogy kapunk-e cserébe valamit. Azt szeretné, hogy bízzuk rá, hogy ő azt hogyan akarja megfizetni nekünk.

Az egyik nagyszerű lecke, amit feleségemmel Kay-jel megtanultunk, hogy Istennél nem tudunk többet adni. Bármit odaadsz neki, ő mindig megsokszorozza azt. A házasságunk során háromszor történt, hogy Isten azt kérte tőlünk, hogy adjuk oda az akkori összes megtakarításunkat. Mi minden alkalommal engedelmeskedtünk, és Isten minden egyes alkalommal megsokszorozva adta vissza a pénzünket és minden korábbinál jobban megáldotta az anyagi életünket.

Jézus a következőt ígérte a Lukács 18:29-30-ban: "azt mondom nektek... aki elhagyja az otthonát vagy feleségét vagy bátyját vagy nővérét vagy szüleit vagy gyermekeit az Isten országáért, az a többszörösét fogja visszakapni még a jelen korban, az eljövendő korban pedig örök életet.” (NIV fordítás)

Egy másik helyen a Bibliában ezt olvasunk: "Mindig szánjátok oda magatokat teljesen az Úr munkájának, mert tudjátok, hogy a ti munkátok az Úrban nem hiábavaló." (1 Korinthus 15:58, NIV ford.)

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

• Miért olyan fontos a hit akkor, amikor adunk?
• Milyen esetekben tapasztaltad meg azt, hogy Isten sokkal többet adott vissza neked, mint amennyit te adtál neki?
• Ha Isten nem anyagi jellegű áldásaira gondolsz  az életedben (pl. az idődre, a tehetségedre, a családodra, az energiádra vagy akár az otthonodra), akkor az "Isten megsokszorozza, amit adsz neki" elv hogyan működik ezeken a területeken?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.12.18.)

Szólj hozzá!
Címkék: pénz hit idő adás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása