Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A nagylelkűségben rejlik a karácsony szelleme

2017. december 27. 03:00 - FAmelita

Isten úgy szerette a világot, hogy az egyetlen fiát adta, hogy aki hisz őbenne ne vesszen el, de örök élete legyen."(János 3:16 NIV fordítás)

book-1760998_1280.jpg

A karácsonyi időszak alatt egy szót sokkal többet hallasz, mint a többit. Ez nem a 'boldog','fa','télapó' és sajnálatos módon nem is 'Jézus'.

Ez az 'ajándék'. November végén, de sokszor már előtte is, megkezdjük az őrjítő hajszánkat, hogy megtaláljuk a megfelelő ajándékot mindenkinek a listánkon. Az 'ajándék' szó egy egész hónapot felemészt ilyenkor.

Sok ember azt gondolja, hogy az ajándékadás hagyományát a bölcsek kezdték el, mikor ajándékot vittek a kis Jézuskának. Pedig Isten volt, aki elkezdte az egészet azzal, hogy a világ legelső karácsonyi ajándékát odaadta.

A Biblia azt mondja, "Isten úgy szerette a világot, hogy az egyetlen fiát adta, hogy aki hisz őbenne ne vesszen el, de örök élete legyen."(János 3:16 NIV fordítás)". A legelső karácsony alkalmával Isten a világ legnagyszerűbb ajándékát, a fiát adta. A fiát odaadta, hogy meghalljon a kereszten, így a múltadat megbocsátotta, az életednek célt adott és a mennyben otthont készített számodra. Jézus az eredeti karácsonyi ajándék.

Azért tudunk adni, mert először Isten adott nekünk.

A karácsony szelleme a nagylelkűségben rejlik. Az Apcsel.15:11-ben azt találjuk, hogy "Megmentettek vagyunk, mert a Mester Jézus bámulatosan, pusztán a nagylelkűségéből fakadóan úgy döntött, hogy megment minket." (The Message fordítás). 

Ha Isten nem lett volna ilyen nagylelkű, nekünk ma nem lenne semmink. A belélegzett levegő Isten nagylelkűségének ajándéka. A vér, ami áramlik az ereinkben Isten nagylelkűségének ajándéka. A tény, hogy a szívünk dobog Isten nagylelkűségének ajándéka. Minden jó dolog az életedben, beleértve az életedet is, ajándék, ami Isten nagylelkűségéből fakad.

De Isten nagylelkűsége, akkor is a legeslegelső karácsonyban mutatkozott meg igazán, mikor odaadta a fiát Jézust.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan reagálsz, arra, hogy most már tudod, Isten adta a legelső karácsonyi ajándékot?
  • Milyen ajándékok azok, amikért hálás vagy Istennek, de a mai áhítatban nem említettük?
  • Mit tudsz tenni ezen a karácsonyon, hogy jobban megemlékezz Isten neked adott ajándékairól?

 

(Daily Hope by Rick Warren - 2017.12.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása