Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mit jelent számodra az üdvösség?

2017. december 28. 03:00 - FodorImi

„Csak egyetlen Isten van, és egyedül csak Jézus Krisztus képes Istenhez vinni minket.
Jézus igazán ember volt, és önmagát adta, hogy megmentsen mindannyiunkat”
(1 Timóteus 2:5 – CEV)

A Karácsony a Jó Hírről szól. De nem a különleges ajándékok jó híréről. Nem is a nagy evészetek jó híréről. Sőt, a családdal vagy a barátokkal töltött idő jó híréről sem.

A Karácsony Isten szeretetének jó híre.

A Biblia azt mondja, hogy Isten nélkül mindannyian elveszettek vagyunk. Elvesztettük az irányt, és Isten védelme nélkül maradtunk. Enélkül pedig nincs lehetőségünk rá, hogy maradandó hatással legyünk a világra. Valódi öröm nélkül élünk. Örök életünk a Mennyben nem biztos.

A Karácsony jó híre, hogy Isten elküldte Jézust, hogy megkeresse és megmentse azt, ami elveszett. A Biblia azt mondja: „Csak egyetlen Isten van, és egyedül csak Jézus Krisztus képes Istenhez vinni minket. Jézus igazán ember volt, és önmagát adta, hogy megmentsen mindannyiunkat” (1 Timóteus 2:5 – CEV)

Ha jártál már gyülekezetben, akkor valószínűleg hallottad már néhányszor az „üdvösség” kifejezést. Lehet azonban, hogy nem tudod, mit ért alatta a Biblia. Olyan ez a szó, mint a gyémánt: sok különböző szögből nézheted a ragyogását.

Az üdvösség az alábbiakat jelenti tehát:

Jézus eljött, hogy megmentsen minket. Saját erőnkből nem tudjuk megoldani a problémáinkat. Jézus nélkül mások elvárásainak a csapdájában vergődünk. Feletteseink jóváhagyását keresve csapdában van az életünk. Különböző függőségek csapdába ejtenek. Újra és újra megpróbálunk változni, változtatni, de nincs elég erőnk a szabaduláshoz. Jézus eljött, hogy erőt adjon.

Jézus eljött, hogy helyreállítson. Mindannyian vágyódunk, hogy visszanyerjük életünk elvesztett részeit. Krisztus nélkül azonban csak vágyakozás marad, hogy visszanyerjük az erőnket, magabiztosságunkat, jó hírnevünket, ártatlanságunkat és kapcsolatunkat Istennel. Ezt egyedül Jézus képes megtenni.

Jézus eljött, hogy kapcsolatunk legyen Istennel. Sokan úgy hiszik, hogy Isten megdorgálja őket, ha visszatérnek Hozzá. A Teremtő azonban nem haragszik rád, hanem visszavár téged. Az első Karácsonykor Jézus eljött a Földre, hogy kibékítsen bennünket Istennel, hogy eképpen ismét harmóniában lehessünk vele.

Jézus eljött a Földre, hogy önmagát adja ajándékul. Túl sokan ünneplik Jézus születésnapját  anélkül, hogy elfogadnák az üdvösség ingyenes ajándékát. Kibontatlanul marad évről-évre. Ez nem valami bölcs dolog, hiszen Isten által és Isten számára lettél teremtve. Amíg ezt nem érted meg, addig sosem lesz értelme az életednek.

Ezen a karácsonyon nyisd ki a legfontosabb ajándékot, amit valaha kaptál: egy új kapcsolatot Istennel Jézus Krisztus által.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Az üdvösség fent említett „kristálylapjai” közül melyik a legfontosabb az Istennel való kapcsolatodban? Miért?
  • Hogyan tudod „kicsomagolni” Jézus Krisztust, Isten ajándékát? Hogyan beszélhetsz másoknak erről az ajándékról?
  • Hogyan tudod megünnepelni Jézus születésnapját?

 

* (Daily Hope by Rick Warren – 2017.12.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása