Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A karácsony a te öröklétedről szól

2017. december 31. 03:00 - Szíj Melinda

"De mindazokat, akik hittek benne és befogadták őt, feljogosította arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek." (János 1:12, NLT fordítás).

 christmas_cross.jpg

Ha most karácsonykor bekapcsolod a televíziót, vagy böngészgetsz az interneten, mindenféle karácsonyi üzenettel találkozhatsz. Ám az Egyedülálló számára, aki kitalálta a karácsonyt, csak egyetlen üzenete van, amely igazán számít.

Isten az örökkévalóságot szeretné megosztani veled.

Ebben áll a karácsony valódi mibenléte. Nem azért lettél teremtve, hogy csupán 80-90 évet leélj a Földön, aztán meghalj. Isten számára sokkal értékesebb vagy ennél. Istennek távlati tervei vannak veled kapcsolatban, és azért alkotott, hogy örök életed legyen.

Egy nap majd megáll a szíved. De majd csak a szíved szűnik meg tovább dobogni, nem neked lesz véged. Te mindörökké élni fogsz - trillió évekig! Isten pedig családtagjaként szeretne üdvözölni téged.

Elküldte Jézust csecsemőként a Földre, hogy egy nap meghalhasson a te bűneidért, és aztán vele tölthesd az örökkévalóságot.

Ez a karácsony csodálatos üzenete, mely mindenkihez szól. A Biblia így ír Jézusról: "De mindazokat, akik hittek benne és befogadták őt, feljogosította arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek" (János 1:12, NLT fordítás).

Isten veled szeretné tölteni az örökkévalóságot, ezért "akadálymentesítette" a hozzá vezető utad azzal, hogy: hiszed és befogadod. Hiszed, hogy Jézus Krisztus meghalt a bűneidért, és befogadod őt az életedbe. Isten 2017 évvel ezelőtt elküldte Fiát a Földre, hogy meghaljon érted. Ez Isten legelső karácsonyi ajándéka, melyet már évezredekkel azelőtt elkészített neked, hogy egyáltalán megszülettél volna.

Szavamra mondom, megünnepelni a karácsonyt, és nem elfogadni a legfőbb ajándékot, melyet Isten adományoz neked, nagy botorságra vall. Ha így teszel, akkor valóban nem érted a lényeget. Az Apostolok cselekedetei 10:35
így fogalmaz: "Nem számít, ki vagy, illetve honnan jöttél - ha vágyódsz Isten után, és kész vagy parancsai szerint cselekedni, az ajtó nyitva áll" (The Message fordítás).

Mindegy, mit tettél, vagy merre jártál, Isten örökkévaló családjában elő van készítve számodra egy hely, mely csak rád vár. Az oda nyíló kapu szélesre van tárva. Csak higgy benne, és fogadd el.

Készen állsz? Akkor kezdetnek íme egy imádság, amellyel elindulhatsz:

"Drága Atyám! Tudom, hogy amikor meghalok, színed előtt fogok számot adni életemről. Megvallom, nem vettem rólad tudomást. Tudatában vagyok, hogy vétettem ellened, és a magam elgondolása szerint éltem, nem a te terved szerint. Változtatni szeretnék ezen, most azonnal. Bűneimet magam mögött hagyva feléd szeretnék fordulni.

Köszönöm, hogy elküldted Jézust, aki életét áldozta mindazért, amit rosszul tettem, hogy ne nekem kelljen kifizetnem az értük járó büntetést. Jól tudom, hogy nem érdemlem meg a megbocsátásodat. Tudom, hogy egyes-egyedül a te kegyelmed válthat meg, Uram. Én a saját erőmből soha nem lehetnék eléggé jó, hogy bebiztosítsam magam egy tökéletes helyre.

Jézus, köszönöm, hogy annyira szeretsz, hogy minden bűnömet magadra vetted, és elfogadhatóvá tettél a menny számára; alázatosan kérlek, szabadíts meg. Kérlek, szabadíts meg a bűnöktől és azoktól a szokásoktól, melyek most még felbolygatják életemet. Hiszek benned, Jézus. Azt is hiszem, hogy be fogod tartani ígéreted, és tőled kapott személyes megváltásom azonnali, teljes bizonyságú, maradéktalan és örökre szóló. Jézus nevében: Ámen."

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Elfogadtad most karácsonykor Isten neked szóló, legfőbb ajándékát? Ha nem, akkor mire vársz?
  • Ha Isten elküldte Jézust a Földre, hogy életét adja érted, akkor ez mit árul el arról, hogy milyen értéket képviselsz a szemében?
  • Gondold végig karácsonyi terveidet. Mit tehetsz azért, hogy nyomatékosítsd családtagjaidban és barátaidban, hogy Isten legfőbb ajándéka az volt, hogy elküldte Fiát, hogy meghaljon értük?

*Daily Hope by Rick Warren (2017.12.24)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása