Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hit álhatatosságot eredményez

2018. január 04. 03:00 - Anika Enikő

„Mindenütt szorongatnak minket, de nem szorítanak be. Kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe. Üldözöttek vagyunk, de Isten által soha nem elhagyottak. Eltipornak, de el nem pusztítanak. (2Kor 4:8-9, GNT fordítás)

A hit kinyitja Isten ígéreteit; megmutatja Isten hatalmát; álmokat valósággá változtat és a hit erőt ad nekünk ahhoz, hogy kitartsunk a nehéz időkben.

Isten nem mindig emel ki bennünket a problémákból. Feszíti hitünket az által, hogy keresztülvisz a problémán. Nem mindig veszi el a fájdalmat sem. Isten hittel teli képességgel ruház fel ahhoz, hogy bánni tudjunk a fájdalommal. És Isten nem mindig emel ki a viharból sem, mert azt akarja, hogy a vihar közepette benne bízzunk.

Emlékszem, amikor a fiatal, holland keresztény, Corrie ten Boom történeteit olvastam, aki sok zsidónak segített megmenekülni a Holokauszttól mielőtt egy náci koncentrációs táborba hurcolták. A második világháború végeztével azt mondta, hogy azok élték át a táborokat, akiknek a legmélyebb hitük volt. Hogy miért? Mert a hit megadja az erőt, hogy a nehéz időkben kitartsunk. A hit állhatatosságot eredményez.

Tanulmányok egymásutánja mondja, hogy a legfontosabb jellemvonás, amit megtaníthatsz a gyereknek (és a saját életedben is szükséged van erre) az a rugalmasság. Annak a képessége, hogy visszalépj. Annak a képessége, hogy folytasd az utat és továbbmenj. Mindenkit ér sikertelenség. Mindenkinek vannak kudarcai és hibái. Mindannyian zavarba hozzuk saját magunkat. Mindannyiunknak vannak fájdalmai. Mindannyiunknak vannak problémái. Mindannyian nyomás alatt vagyunk. Azok az emberek, akik viszik valamire az életben, rugalmasak.

Tudod, hogy hányszor szerettem volna már felhagyni a Saddleback Gyülekezet pásztori pozíciójával? Minden hétfő reggel! Azt mondtam: Uram, túl nagy falat. Túl sok az ember, túl nagy a felelősség. Nem vagyok elég okos. Mit tudnék én mondani ennyi embernek? Hozz valaki mást helyettem, aki jobban végezheti ezt a munkát.”

Ezek ellenére Isten azt mondja: „Folytasd.”

Hogy kapsz rugalmasságot ahhoz, hogy folytatni tudd? Hit által! Elhinni, hogy Isten bármely pillanatban tehet valamit, ami meg tudja változtatni az életednek az irányát, és erről nem akarsz lemaradni; így tehát mész tovább! Elhinni, hogy Isten megadja neked pontosan azt, amire és amikor szükséged van, amint megtanulsz ráhagyatkozni, hogy teljesítse célját benned.

Ez Pálnak, a hit nagyszerű emberének a bizonyságtétele: „Mindenütt szorongatnak minket, de nem szorítanak be. Kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe. Üldözöttek vagyunk, de Isten által soha nem elhagyottak. Eltipornak, de el nem pusztítanak." (2Kor 4:8-9, GNT fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi az Isten célja a csapással az életedben?
  • Miként segített a hit kitartani az életed nehéz időszakaiban?
  • „A hit nem mindig vet véget a problémának. A hit gyakran keresztülvisz a problémán.” Hogyan formálja ez az igazság a jelenlegi problémádhoz való viszonyulásodat?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.12.28)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása