Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten mindig időben érkezik

2018. január 06. 03:00 - nagynikoletta

„A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert ha kitartunk, a megfelelő időben aratni fogunk.” (Gal 6:9, NLT fordítás)

Az élet várótermében, ahelyett, hogy pánikba esel, dönthetsz úgy, hogy bízol Istenben. És két dolgot kell észben tartanod: az egyik az, hogy Isten sosem siet; a másik pedig az, hogy Isten sosem késik. Isten időzítése mindig tökéletes.

Mi történik akkor, amikor úgy tűnik, hogy Isten késlekedik? Isten éppen egy csodára készít fel téged!

A Szentírásban megannyi példát találhatunk erre, beleértve Lázár történetét is (János 11). Mária és Márta testvérét Lázárnak hívták, aki Jézus egyik legjobb barátja volt. Betániában éltek, ami csupán néhány mérföldnyire feküdt attól a helytől, ahol Jézus tartózkodott azon a napon, amikor Lázár megbetegedett. Üzentek Jézusnak, hogy a barátja súlyosan beteg és kérték, hogy menjen el hozzájuk.

Egy vagy két óra alatt könnyedén elérhetett volna Betániába. Azonban Jézusnak három napig tartott, hogy megtegyen körülbelül öt mérföldet. Amikor odaért, ezt mondták neki: „Elkéstél! Már eltemettük Lázárt.”

Jézus nem késett el. Azért, mert Jézus előre tudta, hogy mit fog tenni. Nem az volt a célja, hogy meggyógyítsa Lázárt. A célja az volt, hogy feltámassza a halottak közül. Jézus célja nem csak az volt, hogy Lázár jobban legyen. A célja az volt, hogy csillagászati nagyságrendű csodát tegyen.

Jézus elment Lázár sírjához, kérte, hogy gurítsák el a követ, és ezt mondta: „Lázár, gyere elő.” Lázár pedig így tett.

Olykor Isten megengedi, hogy egy helyzet olyan rosszá váljon, hogy már csodára legyen szükség. Ne add fel a hited! Tarts ki! Imádkozz, szolgálj és légy része egy kis közösségnek. Vess továbbra is! Maradj hittel teli! Éppen egy csodára készülsz fel.

Isten már most tudja, hogy mit fog tenni az életedben a következő hónapban, a következő évben, a következő évtizedben, és Isten jót tervez számodra.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Honnan meríthetsz energiát ahhoz, hogy elmenj egy kis közösségbe és templomba, vagy, hogy továbbra is szolgálj, amikor nehéz időszakon mész keresztül?
  • Isten jót tervez számodra. Mit gondolsz, olykor miért történnek mégis rossz dolgok veled?
  • Szánj egy kis időt arra, hogy írj egy imát Istennek, amely kifejezi, hogyan szeretnél növekedni és hogy mely területeken van leginkább szükséged segítségre, amikor éppen egy nehéz várakozási időszakban vagy.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.12.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása