Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hit az, amikor előre hálát adsz Istennek

2018. január 11. 03:00 - FAmelita

„Amikor imádkoztok és kértek valamit, higgyétek, hogy már megkaptátok és megadatik, amit kértetek.” (Márk 11:24 GNT fordítás)

A hit nem azt jelenti, hogy Isten képes megtenni valamit. A hit még csak nem is egy esetleges remény arra, hogy Isten majd teljesíti, amit kérünk Tőle. Hinni annyit tesz, hogy jó előre hálát adunk Istennek.

Jézus azt mondta: „Amikor imádkoztok és kértek valamit, higgyétek, hogy már megkaptátok és megadatik, amit kértetek.” (Márk 11:24 GNT fordítás)

Most biztosan így spekulálsz: „Ezt mégis hogy érted? Talán előre köszönetet kellene mondanom a Teremtőnek, még mielőtt az imáim meghallgattatnának?”. Bizony, így van! A megelőlegezett hála jelent ugyanis valódi hitet. Az utólagos köszönetnyilvánítás pedig a hála.

Néhány héttel ezelőtt használtam már az alábbi illusztrációt, amelyet szerintem érdemes elismételnem, mert könnyen megérteti velünk, mit jelent előre köszönetet mondani Istennek. Tegyük fel, hogy valaki kiállít a nevedre egy többezer dollárról szóló csekket. El tudod képzelni, hogy mindaddig nem köszönöd meg az illetőnek ezt a nemes gesztust, amíg kézpénzre nem váltod a csekket? Szó sincs róla!  Azonnal  kifejezed a hálád. S bár nem férsz hozzá a pénzhez, amíg a kasszához nem érsz, ez mégis egy ígéret számodra. És te ezért az ígéretért mondasz szívből köszönetet, hiszen bízol az illetőben, aki hiteles anyagi fedezettel rendelkezik. 

A hit is pontosan ilyen. Előre hálát adunk Istennek jövőbeli áldásaiért.

A lényeg tehát az, ha Isten egyszer arra kér, eredj Moby Dick után egy horgászcsónakkal, ne feledj  tartármártást vinni magaddal! Mérget vehetsz rá ugyanis, hogy aznap este halsültet fogsz vacsorázni.

Jézus azt mondta „A ti hitetek miatt, meg fog történni”(Máté 9:29 NLT fordítás)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondolj a legjellemzőbb kifejezésekre, amelyeket imáidban használsz. Visszatükrözik azok az Istenbe vetett hitet?
  • Hogyan változna a látásmódod és a hozzáállásod, ha Isten mindent biztosítana, amit csak kérsz?
  • Mely imával fojtod  el vágyaidat, hogy növekedni tudj az Isten iránti hűségedben?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.01.04)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása