Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az eltitkolt hit felszínes hit

2018. január 14. 03:00 - Szíj Melinda

„Jézus megkérdezte tőle: ’Mi a kívánságod, mit tegyek érted?’ A vak ember így felelt: ’Mester, látni akarok’ ” (Márk 10:51 NCV-fordítás).

blindman.jpg

Tedd közkinccsé életcéljaid! Adj hangot szándékodnak, mit akarsz változtatni életeden, mi az, amit kérsz Istentől. Tisztázd magadban, mit is akarsz valójában, aztán jelentsd is ki nyilvánosan. Mindenkinek el kell mondanod, mert az eltitkolt hit felszínes hit. 

Márk evangéliumának 10:51-es igeverse így fogalmaz: „Jézus megkérdezte tőle [Bartimeustól]: ’Mi a kívánságod, mit tegyek érted?’ A vak ember így felelt: ’Mester, látni akarok’ ” (NCV-fordítás). 

Felmerülhet egy kérdés: mi a csudának kérdezte ezt Jézus? Odamegy egy vak koldushoz, aki az út szélén üldögél a földön, és megkérdezi tőle: „Mit szeretnél, mit tegyek veled?” Hát nem tudta már magától is, hogy mire van szüksége annak a szegény embernek? Tán Jézus képtelen volt olvasni e világtalan gondolataiban? Gondolod, hogy nem volt tisztában Ő maga is, hogy mi lehet a legfőbb vágya annak a szerencsétlennek? Dehogynem. Akkor vajon mi okból kérdezte tőle Jézus, hogy „Mi a kívánságod, mit tegyek érted?” 

Bartimeus érdekében tette fel Jézus a kérdést. Ezzel ugyanis lehetőséget adott Bartimeusnak, hogy nyíltan megvallja hitét. E vallomás jelentése: „Azt akarom, hogy gyógyíts meg!” Nem kéred egy embertől, hogy gyógyítson meg, hacsak nem gondolod és hiszel benne, hogy képes azt megtenni. Bartimeus kimondta, hogy elhiszi, hogy Jézus az, akinek mondja magát, hogy Jézusnak hatalmában áll megváltoztatnia őt, és hogy Jézus ezt meg is fogja tenni. Mindez hitének megvallása volt. 

Bámulatra méltó dolog, miszerint Jézus ebben a pillanatban ugyanezt kérdezi tőled is: „Mit kívánsz, mit tegyek érted?” Jézus minden nap, minden áldott reggel felteszi neked ezt a kérdést. Ha Ő most azon nyomban előtted teremne, mégis hogyan válaszolnál Neki? Isten fontos szerepet szán neked. Áldását akarja adni rád, és hihetetlen dolgokat szeretne véghezvinni az életedben. Ám ezt hittel kérned kell Tőle. 

Tudtad, hogy valahányszor kitűzöl egy célt, ez egyben a hit kinyilatkoztatása? Egyetlen kikötés van: amikor kitűzöl egy célt, és elhatározod, „ezt vagy azt akarom kezdeni az életemmel”, hozzá kell tenned azt is, hogy „ha Isten is úgy akarja”. Ugyanis, nem ismerheted a jövőt. 

Így hát bátran hangoztasd céljaid! Minél több ember tud róluk, annál több támogatásban, bátorításban és segítő imában lesz részed. Nem beszélve arról, hogy az eredmény így megjósolhatóvá válik. 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez: 

  • Vajon milyen lépéseket szükséges megtenned ahhoz, hogy nyilvánosan is hitet tégy Jézus mellett?
  • Milyen célokat fogsz kitűzni a mai napon, melyek hitbeli lépésekként foghatóak fel? Hogyan fogod ezeket mások tudomására hozni?

* (Daily Hope by Rick Warren (2018.01.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása