Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bízd magad teljesen Istenre, hogy betöltsön erejével

2018. január 17. 03:00 - K. Juc

„Mert mindent meg tudok tenni Krisztus által, aki erőt ad nekem.” (Filippi 4:13, NLT fordítás)

wr_spd.jpg

Az életed minden területén létfontosságú, hogy megfelelő kapcsolatod legyen Jézussal.

Ha biztos a kapcsolatod vele, akkor olyan mértékben és olyan módon vagy képes a változásra, amely enélkül a kapcsolat nélkül lehetetlen lenne. Igazság szerint, semmit sem tudunk Isten nélkül elérni: „mert mindent meg tudok tenni Krisztus által, aki erőt ad nekem. (Filippi 4:13, NLT fordítás)

Bármilyen komoly változásra szánjuk el magunkat, a kihívás sokszor lehetetlennek tűnik – és persze, hogy az, amikor csak saját magunkra támaszkodunk! Amikor viszont a hitünkön keresztül működésbe lép Isten ereje, akkor még a lehetetlent is lehetségessé teszi.

Ezért van szükséged hitre ahhoz, hogy megtudd tenni, amire Isten indít. Egyedül sosem leszel képes végigcsinálni − de Isten tervében soha nem is szerepelt, hogy képesnek kell lenned rá egyedül. Ahhoz, amit a saját erődből is meg tudsz tenni, nincs szükség hitre, amikor pedig nincs szükség hitre, elkezdünk hitetlenül élni.

Amikor úgy jössz Krisztushoz, hogy elismered a gyengeségeidet, akkor gyakran a legnagyobb gyengeségedet formálja a legnagyobb erősségeddé. Ez viszont csakis Isten ereje által történhet meg. A Bibliából ugyanis tudjuk, hogy közvetlen kapcsolat van a hit és az erő között: minél több hited van Istenben, annál több erő és áldás lesz az életedben.

Jézus pontosan ezt mutatta be a Máté 13-ban, amikor ellátogatott a szülővárosába, Názáretbe. A Biblia szerint azért nem tett itt sok erőteljes csodát, mert az embereknek nem volt hite. 

Isten megáldja azokat, akik nem félnek teljesen rábízni magukat. Amikor teljesen rábízod magad, Ő betölt az erejével. A Bibliában Ábrahámot tekintjük a hit atyjának. Az igevers így szól: „Nem kételkedett Isten ígéretében hitetlenül. Inkább dicsőséget adott Istennek az ígéretért, és megerősödött a hit által.” (Róma 4:20, GW fordítás)

Isten ereje nélkül csak a saját erődre támaszkodhatsz életed során, ez pedig olyan mintha lenne egy laptopod, amely nincs rákapcsolva a töltőre. Az akkumulátor idővel lemerül és minden ereje elmegy. Miért akarnál így élni?

Fogd fel így: benned is van egy kisebb akkumulátor, és választhatod azt, hogy a saját erődből csinálod végig az életet − de ebből az következik, hogy állandóan fáradt leszel.

Viszont van más választásod is: rendelkezésedre áll Isten erőműve, feltéve hogy rácsatlakozol és elismered, hogy szükséged van a segítségére. Istennek korlátlan ereje van arra, hogy megtartsa az életed, és erőt adjon a küldetésedhez.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor próbáltál olyat tenni, amit csak Isten ereje által lehet megtenni? Hogyan láttad Istent cselekedni az adott helyzetben?
  • Milyen figyelmeztető jelek adják tudtodra, hogy valamit saját erőből, nem pedig Isten erejéből próbálsz véghezvinni? 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.01.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása