Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne érezd magad rosszul, ha kiállsz az igazságért

2018. január 21. 03:00 - daniella_89

„Nem szégyen szenvedni azért, mert keresztény vagy. Dicsőítsd Istent a kiváltságért, hogy neve által elhívott vagy!" (1Péter 4:16 NLT fordítás)

istock_000010777884small1.jpg

Sosem kéne zavarban lenned azért, mert kiállsz az igazságért és azt teszed, ami helyes. A Biblia az 1Péter 4:16-ban ezt mondja: „Nem szégyen szenvedni azért, mert keresztény vagy. Dicsőítsd Istent a kiváltságért, hogy neve által elhívott vagy!" (NLT fordítás).

Engedd meg, hogy megkérdezzek néhány dolgot: egy sértés megöl téged? Nem. Ha valaki lenéz, az megöl téged? Nem. Ha valaki valamilyen nevet talál ki rád, vagy megbélyegez, mert kiállsz Krisztus mellett, az árt neked? Nem. Ha néhány troll az internetről arra csábít, hogy kezdj el vitatkozni velük, az lehúz téged? Nem. Nem fog megölni.

Meg kell értened valamit, ami felszabadítja az életedet: nincs szükséged más emberek beleegyezésére ahhoz, hogy boldog legyél.

Lehet, hogy több éven át próbáltad elnyerni, hogy bizonyos emberek elfogadjanak. Utálom ezt mondani, de ha eddig nem sikerült, nem is fogod tudni megszerezni. A jó hír viszont az, hogy nincs is rá szükséged! Senki elfogadására nincs szükséged ahhoz, hogy boldog legyél.

Mindegy, hogy mit teszel, lesznek majd olyanok, akiknek nem fog tetszeni. Nem tudod elkerülni a rosszallást. Ha tehát mindig számolnod kell ezzel, akkor inkább nyerd el a rosszallásukat azzal, hogy helyesen cselekszel, mint helytelenül.

Fontos, hogy erre emlékezz, ha ellenállással kerülsz szembe. Ha valaki véleménye jobban számít neked, mint Istené, akkor szétmorzsolódsz, ha az emberek a Jézusba vetett hitedért támadnak. De ha Istenre összpontosítasz és ismered az igazságot, akkor szilárdan megállsz.

„Álljatok szilárdan ellen (a Sátánnak) és legyetek erősek hitetekben. Emlékezzetek arra, hogy a többi hívőből álló családotok szerte a világon hasonló szenvedéseken megy keresztül, mint ti." (1Péter 5:9 NLT fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondolj vissza egy esetre, amikor lehetőséged volt Jézus Krisztusért és azért kiállni, ami helyes. Mit tettél, és az elfogadás iránti vágyad hogyan hatott a reakciódra?
  • Hol találhatod meg azt a bátorítást, amire szükséged van ahhoz, hogy szilárdan állj, amikor az emberek szembeszállnak a hiteddel?
  • Miért segít azt tudni, hogy vannak más hívők is, akik szintén szenvednek az evangéliumért?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.01.14.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása