Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Becsületességed megmutatja a hitedet

2018. január 25. 03:00 - FodorImi

„Aki a kis dolgokban hűséges, az a nagy dolgokban is hűséges lesz, aki a kis dolgokban becstelen, az a nagy dolgokban is az lesz. (Lukács 16:10 – GNT fordítás)

praying-and-kneeling-man2.jpg

Manapság általában azt mondják, hogy amit a magánéletedben teszel, az nem tartozik másra. Nos, valójában mégis. Amit a magánéletedben teszel – amit zárt ajtók mögött teszel, amit mások nem látnak – az határozza meg és tárja fel a valódi jellemed. Isten pedig éppolyan világosan látja ezt, mint amit nyilvánosan teszel.

Tulajdonképpen, a kicsi, láthatatlan dolgok, amiket teszel, a vetőmagok az életedben Isten nyilvános áldásához. Nem oszthatod fel az életedet, és nem mondhatod: „Nyilvános életemben becsületes vagyok, magánéletemben azonban nem.” Fogadok, akár most is tudnál készíteni egy listát olyan közszereplőkről, akik megpróbáltak így élni, csakhogy a privát indiszkrét viselkedésük nyilvános botrányba torkollt és személyes bukásukat okozta. Nem számít mit mondanak, bármelyik vezető, aki a kis dolgokban nem hűséges, az a nagy dolgokban is hűtlen lesz.

Jézus azt mondja: És ha a másén nem voltatok hűek, ki adja oda nektek azt, ami a tietek?" (Lukács 16:12 – GNT fordítás)

Századokon át bárki, aki valamilyen szakmát, mesterséget, hivatást tanult, inasként kezdte. Ha szerelő szerettél volna lenni, akkor inasnak kellett állnod egy másik szerelőhöz és a vállalkozásában kellett szolgálnod, mielőtt a magadét elkezdted volna.

Az inaskodásnak ez az elve vonatkozik az életed minden területére. Vonatkozik arra, hogyan kezeled más emberek pénzét, hogyan bánsz mások vagyonával, sőt arra is, hogyan viszonyulsz mások szolgálatához, mielőtt Isten odaadná neked a sajátodat.

Mielőtt Isten beállított az én szolgálatomba, ifjúsági pásztorként egy másik férfi szolgálatában segédkeztem. Isten figyelte, hogyan kezelem ezt, próbára tette a becsületességemet. Ebben a másik szolgálatban kellett bizonyítanom a hűségemet, mielőtt Isten megengedte volna, hogy a Saddleback Gyülekezet szolgálatának vezetője legyek.

Ha valaki kölcsönad neked egy autót, mennyire vigyázol rá? Ha egy család megengedi, hogy a házukban maradj a szabadságod alatt, ugyanúgy tekintesz rá, mint saját lakásodra? Isten figyeli, és próbára teszi a becsületességed, és ennek megfelelően fog megjutalmazni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan befolyásolja és formálja a hited a becsületességedet?
  • A becsületesség hogyan tesz tanúságot egy személy hűségének a szintjéről?
  • Mit ért az alatt a Biblia, mikor azt mondja, hogy „Aki a kis dolgokban hűséges, az a nagy dolgokban is hűséges lesz” (Lukács 16:10 – GNT fordítás)? Hogyan látod ennek az igazságát az életedben?

*(Daily Hope by Rick Warren – 2018.01.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása