Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hit cselekedet

2018. január 26. 03:00 - magyarosijulia

„Ha egy férfi- vagy nőtestvérünknek nincs ruhája, és nincs meg a mindennapi kenyere, valaki pedig ezt mondja nekik közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg, és lakjatok jól, de nem adjátok meg nekik, amire a testnek szüksége van, mit használ az?" (Jakab 2:15-16,NIV fordítás)

A hit több egy érzésnél. Sokan összetévesztik az érzelmeket és érzéseiket a hittel. Eljárnak a gyülekezetbe, és érzelmileg meghatódnak, fellelkesülnek és biztatva érzik magukat. Mindez viszont távolról sem jelenti azt, hogy hitben járnak!

A Biblia szerint a hit cselekedet, nem csupán érzés. Más szavakkal, a hit nem csupán érzelmesség. Tegyük fel, hogy kimegyek az utcára, és meglátok valakit, aki hajléktalan és koldus. Látszik, hogy ez az ember éhes, fázik, ruházatra és szállásra van szüksége. Nagy hitemről tennék bizonyságot, ha hozzá lépve így szólnék: „Fel a fejjel! Ne aggódj, légy boldog! Érezd jól magad, vedd fel a mosolygós arcodat!"?

Nincs szükség hitre, hogy ezt megtegyük, a hit ugyanis együttérzést szül. A hit így szól: „Bármit megteszek, hogy megállítsam a fájdalmaidat!". A teljes Újszövetségben azt látjuk, hogy az őt követők mind azt mondták, hogy Jézus együtt érzett az emberekkel. Jézus megmutatta, hogy a hit a gyakorlatban mutatkozik meg!

Amikor meglátunk egy szükséget, tennünk kell valamit! Nem elég hamar kibökni, hogy „Majd imádkozok egyet érted!". A Biblia azt mondja, hogy a hitünket a tetteinkben tudjuk megmutatni!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan mutatta meg Jézus annak a fontosságát, hogy gyakorlatba ültessük a hitünket?
  • Mit tanít Jézus arról az együttérzésről, amit az őszinte hit terem?
  • Hogyan tudsz felkészülni, hogy reagálni tudj a felismert szükségletekre?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.01.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása