Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kapcsolatokon keresztül ismered fel az elhívásodat

2018. január 29. 03:00 - K. Juc

„Olyanok vagyunk, mint a test különböző részei: minden testrész a testtől mint egésztől nyeri el a funkcióját, nem pedig fordítva […] Mindannyian az ő teste részeként találunk rá az életünk értelmére és szerepünkre. De levágott ujjként vagy lábujjként mit érnénk?” (Róma 12:4-5, The Message fordítás)

danceyourphd16_9.jpg

Csak kapcsolatokon keresztül ismerjük fel, hogy kik vagyunk, és csak közösségben fedezzük fel az igazi identitásunkat.

Egymagad sosem fogsz rájönni arra, hogy ki is vagy valójában. Ezt csak a kapcsolataidban tudod felfedezni, ami azt jelenti, hogy kapcsolatban és közösségben kell lenned másokkal. 

Ha emberi kapcsolatok nélkül nőttél volna fel, akkor halvány fogalmad sem lenne arról, hogy ki vagy mi is vagy valójában. Még arról sem tudnál, hogy emberi lény vagy, ugyanis ezt is csak onnan tudod, hogy kapcsolatban vagy másokkal. Az identitásodat tehát kapcsolatokon keresztül fedezed fel.

A Biblia szerint kapcsolatban kell lennünk Isten családjával, vagyis Krisztus Testével: „Olyanok vagyunk, mint a test különböző részei: minden testrész a testtől mint egésztől nyeri el a funkcióját, nem pedig fordítva […] Mindannyian az ő teste részeként találunk rá az életünk értelmére és szerepünkre. De levágott ujjként vagy lábujjként mit érnénk?” (Róma 12:4-5, The Message fordítás)

Ott van például a fülem, amely csak akkor működik, és csak akkor tölti be a szerepét, ha kapcsolódik a testemhez. Ugyan mit érne, ha a földön heverne levágva? Semmit, mert nem hallana semmit.

Ugyanez igaz az orromra és a szemeimre is: ha nem kapcsolódnak a testemhez, akkor mire valók? Használhatatlanok, mert önmagukban nem tudnak illatot érezni vagy látni.

Ugyanígy igaz rád is, hogy ha nem kapcsolódsz az egyházhoz, akkor nem fogod felismerni az életed célját. Nem fogod tudni, mi a szereped és a rendeltetésed. Nem leszel tisztában azzal, hogy mennyit érsz, és nem fogod tudni, mi az életed értelme.

Az értéked, a szereped, a célod és az identitásod Krisztus Testével, az Egyházzal való kapcsolatodban válik nyilvánvalóvá.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért szeretné Isten, hogy a gyülekezet ilyen fontos szerepet töltsön be az egyéni elhívásunkban? 
  • Milyen lehetőségeid vannak a gyülekezetedben arra, hogy más hívőkkel kapcsolatba kerülj?
  • Szerinted miért lehet annyira vonzó a hitelesen megélt gyülekezeti közösség a nem hívők számára?    

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.01.22.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása