Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nincs mentség, hogy ne pihenj

2018. február 09. 03:00 - csmsdvd

„Hat napon át dolgozz, de a hetedik napon pihenj meg, még szántáskor és aratáskor is pihenj!”  (2Móz 34:21)

A Biblia tele van nyugalomra, feltöltődésre, kikapcsolódásra szóló utasításokkal. Ezt Isten annyira fontosnak tartotta, hogy belevette a Tízparancsolatba, a „Ne paráználkodj!” és a „Ne ölj!” előtt van. Azt mondja, hogy minden hetedik nap után tarts egy nap pihenőt. Ennyire létfontosságú a nyugalom napja.

Jézus a Márk 2:27-ben azt mondja: „A szombat lett az emberért, nem az ember a szombatért.” Más szóval, Isten ötlete volt, hogy minden hetedik nap legyen egy pihenő-, nyugalom-, dicsőítő és feltöltődő nap. Az ő ötlete volt és a te érdekedet szolgálja, mégpedig azért, hogy ne égjél ki.

Manapság, a modern társadalmunkban, az emberek nem követik ezt. Még a nyugalom napján is dolgoznak. Még azok is, akik vasárnap templomba mennek, miután hazaérkeznek, nekiállnak azonnal dolgozni, és megpróbálják elvégezni azt a munkát, amit hétközben nem tudtak. Ez nem a nyugalom napja.

A nyugalom napja azt jelenti „Hat napon át dolgozz, de a hetedik napon pihenj meg, még szántáskor és aratáskor is pihenj!” (2Móz 34:21).

A legsűrűbb heteid közepette sem lehet kifogásod: pihenned kell! Lehetsz adóbevallást végző könyvelő, februárban akkor is kell legyen szabadnapod. Dolgozhatsz a kereskedelemben, a karácsonyi időszakban neked is kell pihenőnap. A gazdának is kell nyugalom még vetéskor és aratáskor is.

De mit kell tenned a nyugalom napján?

  1. Pihentesd a tested. Néha egy kis szunyókálás a legjobb erre.
  2. Fókuszáld újra a lelkedet. Dicsőíts, imádkozz!
  3. Töltődj fel érzelmileg. Olyasvalamit tegyél, ami új energiával lát el, ami megújít, úgy mint a sport vagy a  hobbid művelése.

Nem az számít, hogy melyik a nyugalom napja. Az sokkal inkább számít, hogy mennyire vagy engedelmes. Lehet, nem pihensz amikor a házastársad mondja, vagy a főnököd kér rá. Viszont azért kell pihenned, mert Isten parancsolta, és így a legjobbat tudod kihozni magadból.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Miben más az a napod, amikor a teljes éjszakát átaluszod, szemben azzal, amikor csak néhány órát pihensz?
  • Milyen tevékenységeid és felelősségeid vannak, amelyek miatt nem tudsz pihenni?
  • Hogyan tudod a nyugalom napját úgy megélni, hogy megtiszteld Istent?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.02.02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása