Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Összpontosítsd az elméd a helyes dolgokra

2018. február 15. 03:00 - csabanagy89

„Gondoljatok rá, aki ilyen ellene irányuló támadást szenvedett el a bűnösöktől, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek.” (Zsidókhoz írt levél 12:3)

reading-bible.jpg

Ahhoz, hogy mentálisan is egészséges maradj, a helyes dolgokra kell összpontosítanod az elméd – íme három támpont, ami segítségedre lesz:

1. Gondolj Jézusra

Valószínűleg már sokszor hallottad ezt a mondást: „Azzá fogsz formálódni, amire a legtöbbet gondolsz.”. Ha jobban szeretnél Jézushoz hasonlítani, csak töltsd meg a gondolataid Vele.

A Zsidókhoz írt levél 12:3-ban ezt olvassuk: „Gondoljatok rá, aki ilyen ellene irányuló támadást szenvedett el a bűnösöktől, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek.” 

2. Gondolj másokra

A Filippiekhez írt levél 2:4-ben ez áll: „és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is.”.

Tudod, hogy ez mennyire szemben áll a világ szemléletével? Rengetegen hangoztatják azt, hogy csak magadra gondolj és senki másra. De Jézus tanítása teljesen ellentéte ennek, ha tehát Vele töltöd meg az elméd, akkor könnyebben fogsz tudni másokra is gondolni.

3. Gondolj az örökkévalóságra

„Amit szem még nem látott, fül soha nem hallott, amit emberi képzelet még soha ki nem talált, olyan dolgokat készített Isten azoknak az embereknek, akik szeretik őt.” (Korintusbeliekhez írt 1. levél 2:9) 

Amikor elkezdesz ilyen igazságokra koncentrálni, a problémáid kisebbé és erőtlenebbé válnak, ahhoz az örömhöz, dicsőséghez és gyönyörűséghez képest, amelyek az örökkévalóságban várnak rád.

Az elméd az egyik legértékesebb tulajdonod és a legnagyobb csatáid színhelye is egyben. Kérd tehát Istent, hogy erősítsen az Ő Igéjével minden nap, és szabadítson meg a romboló és önpusztító képzetek sokaságától, valamint töltse meg az elméd az Őreá, másokra és az örökkévalóságra figyelő gondolatokkal. Így biztosan meg fogod nyerni a csatáid.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan ültetheted át gyakorlatba a „senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is” Igét egy kiscsoportban vagy a családodban?
  • Hogyan segít a Jézusról és az örökkévalóságról való elmélkedés abban, hogy jobban figyelj másokra?
  • Mi az az akadályozó tényező, amely gátol az örökkévalóságról való gondolkodásban? Hogyan tudnád elhárítani ezt az akadályt?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.02.08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása