Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Akik bölcs sáfárok a pénzügyekben, azok előrelátóak

2018. február 25. 03:00 - daniella_89

"A bölcs előrelátó. A bolond magát próbálja becsapni és nem néz szembe a tényekkel" (Példabeszédek 14:8, TLB fordítás)

8.jpg

A pénz eszköz, hogy Isten céljaira használjuk. Nem arra való, hogy felhalmozzuk. Nem arra, hogy őrizgessük. Nem arra, hogy imádjuk. Arra, hogy használjuk! Használd az ideiglenes javaidat - amit Isten adott a kezedbe - az ideiglenes jóra.

A tisztességtelen, de fondorlatos sáfárt a Lukács 16:1-13-ban Jézus a történet hősévé teszi. A sáfár tudta, hogy ki fogják rúgni, ezért úgy döntött, szerez néhány barátot annak az adósságnak a csökkentésével, amely az urának járt volna.

Mi tetszett Jézusnak ebben az emberben? Hamis, tisztességtelen volt, de három dolgot helyesen tett - három dolgot, amelyek olyan leckék, amiket Isten azt akarja, hogy megtanulj és alkalmazz a pénzügyeidben.

A sáfár előrelátó volt

A legtöbb ember sosem előrelátó, ha a pénzügyekről van szó. A tanulmányok azt mutatják, hogy csak keveset takarítunk meg, és ez nem okos dolog.

A Példabeszédek 14:8 azt mondja: "A bölcs előrelátó. A bolond magát próbálja becsapni és nem néz szembe a tényekkel" (TLB fordítás)

A sáfár tervet készített

Honnan tudhatod, hogy van egy pénzügyi terved? Ez nagyon egyszerű. Van költségvetésed? Egy költségvetés egyszerűen a költés terve. A költségvetés megmondja, hová menjen a pénzed ahelyett, hogy azon gondolkodnál, hová tűnt. Szükséged van egy tervre.

A sáfár gyorsan cselekedett

A Lukács 16:4 ezt mondja: " Tudom, hogy oldjam meg, hogy legyen sok barátom akik befogadnak, mikor kirúgnak" (NLT fordítás)

A sáfár nem késlekedett. Mozgásba hozta a tervét. Nem mondta, hogy "Egy nap majd rendbe szedem a pénzügyeimet" vagy "Egy nap majd elkezdek gyűjteni a nyugdíjra".

Jézus nem a sáfár hamisságát dicséri, hanem a hozzáállását, amely ezt mondja: "Előrelátó leszek. Tervet készítek. Befektetek kapcsolatokba, amelyből a jövőben profitálhatnak ők is, és én is."

Ez okos! Jézus azt akarja, hogy te is ugyanígy cselekedj, ha a pénzügyeidről van szó. Elköltöd a kincsedet itt a Földön, vagy előrelátóan a Mennyben raktározod el?

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Milyen tényekkel kell szembenézz a pénzügyeiddel kapcsolatban?
  • Hogyan kell elkezdened a jövőre való tervezést a pénzügyeid tekintetében? Mit akarsz a pénzeddel megvalósítani a jövőben?
  • Hogyan halogattad a pénzügyeid kezelését és a megtakarításaidat a jövőre nézve? Mit tehetsz ma azért, hogy továbblépj ezeken a területeken?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.02.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása