Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Négy lépés, hogy legyőzd az óriásokat

2018. február 28. 03:00 - FAmelita

„Te karddal, lándzsával és dárdával jössz ellenem, de én a mindenható Isten nevében jövök ellened... Ezen a napon az ÚR a kezembe fog adni téged... és az egész világ meg fogja tudni, hogy van Isten Izraelben." (1Sámuel 17:45-46 NIV fordítás)

Hogyan győzöd le azokat az óriásokat, amik visszatartanak attól, hogy az a férfi legyél, akinek Isten elgondolt? Hogyan győzöd le azokat az óriásokat, amik vissza tartanak attól, hogy az a nő legyél, akinek Isten elgondolt?

Ha a nagyszerű hit embere akarsz lenni nagyszerű álmokkal és nagyszerű életművel, neked is azokat a dolgokat kell tenned, amiket Dávid tett, hogy legyőzze a halogatás, az elcsüggedés, a visszautasítás és a kétség óriásait.

1. Emlékezz arra, hogyan segített meg Isten a múltban.

Dávid azt mondja az 1Sámuel 17:37-ben: „Az az ÚR, aki megmentett az oroszlán és a medve karmától, meg fog szabadítani ettől a Filiszteustól!" (NLT fordítás).

Amikor arra gondolsz, hogy Isten hogyan segített meg a múltban, az bizalmat ad Felé a jövőre nézve.

2. Használd azokat az eszközöket, amelyeket Isten most biztosít a számodra.

Dávid használta azokat az eszközöket, amiket Isten biztosított neki, hogy kihasználja az erősségeit: „Azután Saul a saját fegyverzetét adta neki... 'Nem mehetek ebben' tiltakozott Dávid. 'Sose használtam még ilyeneket'. Szóval újra levette azokat. Vett öt sima követ a patakból és beletette a tarisznyájába.(1Sámuel 17:38-40 NIV fordítás).

Ne olyasmire várj, amid nincs, mint például pénz, kapcsolatok, képzettség. Használd azt, amit Isten már neked adott, hogy magabiztosan le tudd győzni az óriásaidat. 

3. Ignoráld az álomrobolókat.

Élete későbbi szakaszában, amikor mások ellene beszéltek, Dávidnak Istennél kellet bátorítást keresni: „Dávid komolyan aggódott a nép keserű bánata miatt, és mert arról kezdtek beszélni, hogy megölik őt. De Dávid erőt merített az ÚRtól." (1Sámul 30:6 TLB fordítás).

Amikor Istennel bátorítod magad, az nem csak egy pozitív mentális hozzáállás. Az egy megingathatatlan bizalom Isten kegyelmében, ellátásában, biztonságában és erejében.

4. Várd, hogy Isten segítsen az Ő dicsőségéért.

Dávid megrohamozta a csatateret és így kiáltott: „Te karddal, lándzsával és dárdával jössz ellenem, de én a mindenható Isten nevében jövök ellened... Ezen a napon az ÚR a kezembe fog adni téged... és az egész világ meg fogja tudni, hogy van Isten Izraelben." (1Sámuel 17:45-46 NIV fordítás).

Ezt a döntést fiatalember koromban hoztam meg. Egy éjjel az Észak-Karolinai hegyekben térdre estem, és ezt mondtam: „Istenem, nem vagyok a legokosabb, a legiskolázottabb, de még a legtehetségesebb sem. Viszont bízom benned, és hitből bármit megteszek, bármikor és bárhol neked, bármilyen értelmetlennek is tűnjön számomra." És micsoda kaland lett az életem!

Hetente kiállok, és egy akkora tömegnek beszélek, mely ötször nagyobb, mint a város, ahol felnőttem. Egy vidéki fiú vagyok egy csúzlival.

Isten bárkit tud használni, aki bízik benne, és várja is, hogy Isten használja. Nem azért, aki te vagy, hanem azért, hogy megmutassa rajtad keresztül az Ő dicsőségét!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen óriások állnak közted és az álmaid közt?
  • Isten milyen eszközöket adott neked, hogy véghezvidd a feladataidat? Teljesen kihasználod őket?
  • Hogyan akarod, hogy Isten használjon? Várod is, hogy megtegye?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.02.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása