Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Három dolog, amire szükséged van céljaid elérésében

2018. március 04. 03:00 - csmsdvd

„Az embernek az értelme terveli ki útját, de az Úr irányítja járását." (Péld 16:9)

A Példabeszédek könyve 16:9 versében azt olvassuk, hogy „Az embernek az értelme terveli ki útját, de az Úr irányítja járását.”.

Miközben megtervezed, hogy akarod élni az életed, jó tudnod, hogy csak Isten adhatja az erőt és az energiát a valódi változáshoz. Kérdezheted, miért? Azért, mert három dologgal mindenképp rendelkezned kell, hogy elérd céljaidat és az életed megváltozzon.

Isten Szentlelkének erejére van szükséged.

Azokhoz a dolgokhoz, amiket saját erődből nem tudsz megtenni, a Szentlélek erejére van szükséged. Ez az Isten erején múlik. Erődön felül nem, csak felülről jövő erővel bírhatod le.

Zakariás próféta könyve 4:6 szerint „Nem hatalommal és nem erőszakkal, hanem az én lelkemmel! - mondja a Seregek Ura.".

Isten igéjének az útmutatására van szükséged.

A Biblia az életed használati utasítása. Minél többet olvasod, tanulmányozod, jegyzel meg belőle és elmélkedsz rajta; annál teljesebb és boldogabb életet élsz.

Amikor Józsué megkapta a lehetőséget, hogy bevonuljon az Ígéret Földjére – az élete céljának beteljesülése – Isten ezekkel a szavakkal látta el: „Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, arról elmélkedj éjjel-nappal, őrizd meg és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz.” (Józs 1:8).

Istenben hívő társakra van szükséged.

Egyedül nem fogod tudni elérni céljaidat. Társaság nélkül nem válnak valóra.

A tömeg nem tud segíteni, de a kis csoport igen. Ők tudják, mikor vagy beteg, mikor van szükséged támaszra, mikor kell pihenned. Megoszthatod velük a céljaid, örömöd és bánatod; együtt örülnek veled és biztatnak, hogy folytasd. Mindezekre szükséged lesz, amikor helyes célokat tűzöl ki, és teljes elkötelezettséggel dolgozol értük.

A Prédikátor könyve 4:12 versében azt olvassuk, hogy: „Ha az egyiket megtámadják, ketten állnak ellent. A hármas fonál nem szakad el egyhamar.“.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor nehéz hinned a Szentlélek életváltó erejében?
  • Hogyan teheted életed részéve Isten igéjét úgy, hogy általa tudj növekedni, bölcsebbé válni?
  • Kik azok az emberek körülötted – beleszámítva a kis csoportod tagjait –, akikre számíthatsz, miközben a céljaid beteljesítésén dolgozol?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.02.25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása