Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Együttműködve többet érhetünk el

2018. március 22. 03:00 - nagynikoletta

„Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.” (Efézus 2:10, NIV fordítás)

Isten azért helyezett minket a Földre, hogy elvégezzük azt a bizonyos munkát, amire csak mi vagyunk képesek. Az Efézusiakhoz írt levélben az áll, hogy Isten jó cselekedetekre teremtett minket és, hogy előre eltervezte számunkra, mivel töltjük majd az életünket. Azonban, nem azt tervezte, hogy mindezt egyedül vigyük véghez. Szükségünk van mások együttműködésére.

Bizonyára ismered azt az érzést, amikor túl sok munkát végzel el egyedül; kimerültté válsz és kiégsz. Miért? Azért, mert egyedül próbálod meg elvégezni a munkád, noha Isten ezt nem így tervezte.

A Prédikátorok könyve 4:9-ben Isten azt mondja, hogy „Jobban boldogul kettő, mint egy; mert együttműködve többet érhetnek el.” (NCV fordítás). Amikor csapatként dolgoztok, sokkal többet vihettek véghez. Továbbá, jó csapattársakkal körülvéve, az egész sokkal szórakoztatóbb és kevésbé fárasztó!

Képzeld el ezt úgy, hogy mindannyian olyanok vagyunk, mint a hópelyhek. Egymagunkban nem tudunk nagy változást okozni. Ám, amikor egy apró hópehely összetapad sok másik hópehellyel, a forgalmat is le tudják állítani. A hópelyhekhez hasonlóan, mi is akkor tudunk nagy dolgokat elérni, ha együttműködünk, mindegyikünk a saját kis részével hozzájárulva.

Tudtad, hogy amikor együttműködünk másokkal itt a Földön, akkor tulajdonképpen az örökkévalóságra gyakorlunk? A Mennyországban mindannyiunknak dolgoznia kell majd, de mindegyikünknek csak egy kis részfeladata lesz; így sosem leszünk túlterheltek vagy fáradtak. Bár senki nem fog nagy terhet cipelni – mivel mindegyikünk a saját kis feladatát fogja ellátni –, így is minden munkát el fogunk végezni.

Életed útját járva, tartsd észben, hogy nem kell mindent egyedül végrehajtanod. Szükséged van más emberekre, akik melletted állnak, valamint a többi embernek is ugyanúgy szüksége van rád. Amikor megosztod a munkád terhét keresztény társaiddal, észreveszed majd, hogy valóban többet tudsz elérni Isten dicsőségére.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Próbálkoztál már azzal, hogy túl sok munkát vigyél véghez egyedül? Mi lett az eredménye?
  • Hogyan állít példát, illetve hogyan kellene példát állítania az egyháznak arra, hogy együttműködve többet érhetünk el Isten dicsőségére?
  • Hogyan tudod rábírni az embereket, hogy segítsenek az Istentől kapott feladatod ellátásában? Te kinek tudsz segítségére lenni az Istentől neki szánt feladat teljesítésében?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.03.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása