Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten azt mondja, elfogadott téged

2018. március 26. 03:00 - Lilla:)

„Ezért tehát fogadjátok el egymást, ahogy Krisztus is elfogadott titeket. Ő Isten dicsőségére tette ezt.” (Róma 15:7., GW fordítás)

Többségünk azzal tölti az életét, hogy megpróbál elismerést szerezni. El akarjuk nyerni a szüleink, a társaink, a partnerünk elismerését vagy olyan emberekét, akiket tisztelünk, sőt olyanokét is, akikre irigyek vagyunk. Az elismerés megszerzése erős hajtóerő, olyannyira, hogy befolyással lehet arra is, milyen ruhákat hordunk, milyen autót vezetünk, milyen házat vásárolunk, még a karrierünk kiválasztására is.

Gyermekként talán rettenetesen részese akartál lenni egy csapatnak. Ezért lehet, hogy valaki azt mondta: „Na lássam, meg mered csinálni?" és valami olyan dologra ösztökéltek, ami butaság volt vagy veszélyesnek bizonyult. Te azonban megtetted, mert az elfogadás iránti vágyad erősebb volt még annál is, hogy biztonságban érezd magad.

Megtesszük, mert szeretjük azt érezni, hogy „Rendben vagyok. Valaki elfogad engem." Az önbecsülésednek hatalmas löketet ad az, amikor elfogadnak. Az igazság az, hogy Jézus elfogad téged és ez az elfogadás nem a teljesítményeden alapul. Sőt, lehet, hogy elfogadtad Krisztust; de tudatosítottad már magadban, hogy ezt csak azért tudtad megtenni, mert ő elfogadott téged? Nem kell kiérdemelned az elismerését. Nem kell bizonyítanod neki.

Abba kell hagynunk az olyan gondolkodást, ami arról szól, hogy „Egy telhetetlen Isten van odafent, muszáj jó fiúnak vagy jó lánynak lennem, hogy elfogadjon." Isten - Jézus Krisztuson keresztül - már rég elfogadott. Ez az Örömhír!

A Biblia azt tanítja: „Ha apám, anyám elhagyna is, az Úr magához fogad engem" (Zsoltárok 27:10.). Lehet, hogy ma is próbáltál megfelelni egy telhetetlen szülőnek. Továbbra is próbálod elnyerni mások elismerését. Ha magadra ismersz, meg kell értened két dolgot:

Először is, ha mostanáig nem fogadtak el, lehetséges, hogy soha nem is fognak; és másodszor, ez az ő bajuk, nem a tiéd.

Nem kell, hogy mások elfogadjanak ahhoz, hogy lenyűgözd Istent. Isten már elfogadott. Több mint 7 milliárd ember él a bolygón. Ha valaki közülük nem kedvel, kit érdekel? Nincs szükséged rá. Isten elfogadott!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Min alapul a te önbecsülésed?
  • Fizikailag milyen hatással van rád az elfogadottság utáni vágy? Mi a helyzet érzelmi és szellemi szinten?
  • Hogyan változtatja meg az életed a tény, hogy Isten elfogadott?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.03.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása