Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten értékesnek tart

2018. március 27. 03:00 - csmsdvd

„Áron vétettetek meg: ne legyetek emberek rabszolgái!.” (1 Kor 7:23)

Isten azt mondja, nem csak elfogad, hanem értékes is vagy számára.

Mit gondolsz, mennyit érsz? Nem arról beszélek, mennyid van, hanem mennyire tartod magad. Sose keverd össze vagyonod értékét a saját emberi értékeiddel. Lehetsz gazdag vagy szegény, ez azonban nincs kapcsolatban a magad értékeivel.

Mi határozza meg valami értékét? Két lényeges szempont van:

1.Attól függ, ki mennyit hajlandó fizetni érte. Mennyit ér a házad, lakások? Valószínű nem annyit, amennyit te szeretnél érte kapni, és lehet nem annyit, mint amennyit tavaly ért. A házad annyit ér, amennyit valaki hajlandó megadni érte.

Mennyit ér egy levelező lap? Sokan szemétbe dobják. Egy gyűjtőnek lehet nagyon sokat. Egy ritkaságért lehet százezret is megadnak.

Mennyit ér egy műalkotás? Amennyit valaki fizet érte.

2.Attól függ, kié volt a múltban. Sokszor valami azért értékes, mert valakié volt. Elvis Presley autója értékesebb a tiednél? Valószínű igen. John Lennon gitárja a tiednél? Egy izzadt, büdös mez, ami Messié volt, mennyit érhet?

Ennek a két szempontnak a figyelembe vételével, te mennyit érsz? Kérdezd meg magadtól, hogy kié vagy és, hogy mennyit fizetett érted. A Biblia azt mondja „Áron vétettetek meg: ne legyetek emberek rabszolgái!.” (1 Kor 7:23)

Krisztus vett meg téged, ő fizette a váltságot. Őhozzá tartozol. Mennyire tesz ez téged értékessé?

És most kérdezd meg magadtól: „Kihez tartozom én valójában?". A Biblia azt mondja Istené vagy. Isten elküldte egyetlen fiát érted. A kereszt mutatja az értéked. Jézus nem egy értéktelen miatt halt meg. Te igenis értékes vagy. Senki más nem fizetne többet annál, mint amilyen áron Isten megváltott téged. Elfogadott vagy és igen értékes!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Másképp látod-e az embereket, ha figyelembe veszed azt, hogy Isten számára mindenki értékes?

  • Milyen helyzetben keresed magad értékét Isten előtt?
  • Büszkeségedtől és félelmedtől hogyan tudsz elvonatkoztatni, ha tudod Isten mire tart?
  • Hogyan tudod megláttatni másokkal, Isten milyen értékesnek tartja őket?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.03.20.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása