Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Három tény a Mennyországról

2018. április 04. 03:00 - FodorImi

„Mivel feltámadtatok új életre Krisztussal, fordítsátok tekinteteteket a Menny valósága felé, ahol Krisztus az Isten jobbján ül, a megtiszteltetés helyén.” (Kolossé 3:1 – NLT fordítás)

Sokféle téves elképzelésünk van a Mennyről. Nem leszel angyal. Nem lesznek szárnyaid. Nem fogsz kicsi, pufók angyalkává válni, aki fehér köntösben lebeg a felhőkön.

Szükséges, hogy helyesen lássuk a Mennyországot. Kolossé 3:1-benj azt mondja a Biblia: „Mivel feltámadtatok új életre Krisztussal, fordítsátok tekinteteteket a Menny valósága felé, ahol Krisztus az Isten jobbján ül, a megtiszteltetés helyén.” (NLT fordítás)

Tehát mit mond a Biblia a „Menny valóságáról”?

1. A Menny az a hely, ahol Isten él és uralkodik.
A Biblia úgy nevezi a Mennyet, mint „Isten lakóhelye”, „Isten háza” és „Isten városa”. Ez az, ahol Isten él. A Szentírásban 31 alkalommal Jézus szintén úgy hívja a Mennyet, hogy „az Isten Királysága” vagy a „Menny Királysága”.

2. A Menny valóságos hely.
A Menny nem egy tudat állapot. Nem egy létezési forma. És nem egy hely, ahol az ember lényege, eszenciája szellemként lebeg körbe. A Biblia úgy beszél a Mennyről, mint ahol lesznek utcák, fák, otthonok, lakóhelyek, ahol lesz folyó. Sok Szentírási hely utal arra, hogy lesznek állatok. A feltámadás által megújult saját fizikai testünk lesz. Máté 6:20 azt mondja, hogy összegyűjtött kincsünk lesz a Mennyben. Nem tarthatsz kincseket egy nem valóságos helyen.

3. A Menny számodra és számomra lett tervezve.
Isten nem magának tervezte a Mennyet. Számunkra tervezte. Mikor Isten elkezdett gondolkozni a Földről, akkor kezdett el gondolkozni a Mennyről is. A Biblia azt mondja, Isten azért teremtette az Univerzumot, mert egy családdal akarta tölteni az örökkévalóságot. A Menny az a hely, amelyet a családjának tervezett. Nem arra szánt minket, hogy a Földön éljünk. Téged és engem a Menny számára teremtett!

Mikor a Mennyhez érkezünk, az olyan lesz, amit „Szem nem látott, fül nem hallott, emberi elme el sem gondolt, azt készítette Isten azoknak, akik Őt szeretik.” (1 Korinthus 2:9 – NIV fordítás) A Menny valósága messze túlhaladja a mi téves elképzeléseinket.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • A mennyről való ismereted, megértésed hogyan változott az áhítat elolvasása után?
  • Milyen hatással van az Istenről alkotott képedre ez az állítás: „Isten nem magának tervezte a Mennyet. Számunkra tervezte. Mikor Isten elkezdett gondolkozni a Földről, akkor kezdett el gondolkozni a Mennyről is.”
  • Az áhítatból a Mennyről szóló három valóság közül melyik lepett meg leginkább?

(Daily Hope by Rick Warren – 2018.03.28.)

Szólj hozzá!
Címkék: Menny

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása