Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az első célod az, hogy Isten szeressen téged

2018. április 06. 03:00 - Lilla:)

"Szeretünk, mert először Ő szeretett minket" (1. János 4:19, NIV fordítás)

Egyszer bejött egy férfi az irodámba és azt mondta: "Keresztény vagyok, de nem érzem, hogy a szellemi életemben bármerre is haladnék. Megragadtam egyfajta közömbösségben.

"Megkérdeztem tőle: "Mit gondolsz, mi a probléma?"

Ő azt felelte: "Azt hiszem az a gond, hogy nem szeretem eléggé Istent."

Azt mondtam neki: "Ez nem a te problémád. A probléma nem az, hogy nem szereted eléggé Istent. A te gondod az, hogy nem érted meg, hogy Isten mennyire szeret téged."

A szeretet mindig szeretetre válaszol. A Biblia azt mondja: "Szeretünk, mert először Ő szeretett minket" (1. János 4:19, NIV fordítás). Amikor azt mondod: "Nem szeretem Istent", az azért van, mert nem érted meg, hogy Ő mennyire szeret téged.

Hogy megértsd életed célját és az elhívásodat, Isten természetével kell kezdened. Isten a szeretet és a szeretet az ő természetének lényege. Ő az egyetlen oka annak, hogy az univerzumban jelen van a szeretet. A hangyák és a csigák nem szeretnek, te azonban Isten képmására lettél teremtve, így te képes vagy szeretni.

Azért élsz, mert Isten szeretni akar téged. Életed legelső célja, hogy Isten szeressen téged! Igen, fontos szolgálni, engedelmeskedni és bízni Benne, azonban a legnagyobb célod, hogy szeresd Őt.

"Még mielőtt megalkotta a világot, Isten szeretett minket és kiválasztott minket a Krisztusban, hogy szentek és hibátlanok legyünk az ő szemében. Isten már előre eldöntötte, hogy befogad minket családjába Jézus Krisztus által. Ezt akarta tenni és ez okozott neki nagy örömet." (Efézus 1:4-5, NLT fordítás)

Ezt mélyítsd el magadban: a legelső célod nem az, hogy bármit is tégy, hanem, hogy Isten szeressen téged.

Segítő kérdések beszélgetéshez és elmélkedéshez:

  • Hogyan szerethet Isten téged? Mit jelent ez számodra?
  • Mikor küzdöttél azzal, hogy megértsd vagy értékeld, hogy Isten mennyire szeret téged?
  • Miért kell, hogy életed első célja az legyen, hogy Isten szeressen? Miért így teremtett meg minket Isten?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.03.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása