Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne csak reméld, hogy a mennyországba jutsz

2018. április 07. 03:00 - csmsdvd

„Ez a bizonyságtétel pedig az, hogy Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az ő Fiában van. Akié a fiú azé, az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban.” (1Jn 5:11-12)

Manapság ha megkérdezed az embereket, például egy bevásárlóközpontban, hogy szerintük a mennybe vagy a pokolba jutnak, akkor a legtöbbje valószínűleg azt válaszolja: Remélem a mennybe.

Csak remélni ugyanakkor nem elég. Bízom benne, hogy a te válaszod nem ez. Az örök életed fontosabb annál, hogy ne legyen bizonyosságod róla.

Butaság nem felkészülni arra, ami elkerülhetetlen: a halál. A legutóbbi statisztikák azt mutatják a halálozási ráta a világban továbbra is 100%.

A következő perc sem garantált, a következő óra még kevésbé. Ne halogasd életed legfontosabb döntését.

A Biblia János első levele 5. fejezete 11-12 versei szerint olvassuk: „Ez a bizonyságtétel pedig az, hogy Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az ő Fiában van. Akié a fiú azé, az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban.”

Ennél világosabban nem lehet fogalmazni. Ha Jézussal vagy, van életed. Ha nem vagy Jézussal, nincs életed. Van választási lehetőséged.

Nem a másik ember hite miatt jutsz a mennybe. A pokolra sem jutsz a másik ember döntése alapján.

A te választásod! Eldöntheted, hol töltöd az örökkévalóságot.

Ezért olyan fontos Karácsony és Húsvét. Ha Jézus nem született volna meg Karácsonykor, akkor nem halt volna meg és nem támadt volna fel Húsvétkor, akkor reményvesztettek lennénk. Semmit sem tudnák tenni. Nem lenne választásunk.

A kereszt a válasz a legsúlyosabb problémára: az Istentől való elszakadásra.

A Biblia azt írja:” halottak voltatok vétkeitekben és bűnös valótok körülmetéletlenségében, ővele együtt életre keltett megbocsátva nekünk minden vétkünket. Eltörölte követelésével minket terhelő adósságlevelet, amely minket vádolt, eltávolította azt az útból, odaszegezve a keresztfára.” (Kol 2:13-14)

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mitől válik sürgőssé, hogy kövesd Jézust, vagy pedig hogy a barátaid,a családod döntsenek Jézus mellett, különösen annak a fényében, hogy a következő másodperced sem garantált?
  • Az ismerettségedben kinek kellene ezt az áhítatot olvasnia? Hogyan tudod a kapcsolatot úgy alakítani, hogy az üzenetet meg tudd osztani velük?
  • Amennyiben a következmények ennyire egyértelműek (ha Jézust választod, élni fogsz, ha elutasítod, elkárhozol), miért ilyen nehéz néhány embereknek mégis ez a választás?

 

Jézus iránti elköteleződés imája

Imádkozz így, ha elszántad magad arra, hogy életedet Jézus Krisztussal éled.

"Drága Jézusom, azt ígérted, ha hiszek benned, mindent, amit eddig rosszul tettem, megbocsátást nyer, megtalálom az életem célját, és egy napon a Te örökkévalóságodba befogadsz. Megvallom bűneim, és hiszem, hogy Te vagy az Isten, a Megváltó. Befogadlak életembe, mint az én Uramat. Mától életem minden részét a Te irányításod alá rendelem. Jézus, a te szeretetedben akarok pihenni. Köszönöm, hogy ezt nem kell kiérdemelnem, nem kell megdolgoznom érte. Jézus nevében kérem. Ámen."

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.03.31.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása