Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A menny megváltoztat mindent, ami szerint ma élünk

2018. április 10. 03:00 - FAmelita

Ha akartak volna, visszatérhettek volna a e világ jó dolgaihoz. De nem tették. A mennyországért éltek. És most Isten nem szégyelli, hogy őt Istenüknek nevezték, ezért egy mennyei várost készített nekik. (Zsidókhoz írt levél 11:15-16 TLB fordítás)

evan-kirby-263913-unsplash.jpg

A menny megváltoztat mindent, ami szerint ma élünk. Hogyha a menny a célod (és remélem, hogy a tegnapi üzenet után az), akkor ennek a valósága szerint kellene élned itt a Földön. 

Az értékrended megváltozik. Ahelyett, hogy az itt és most-nak élsz, inkább az örökkévalóságot választod. Szint úgy élhetsz aszerint is, hogy tudod, a jövőd biztonságban van. Nem számít, hogy mi történik itt a Földön, egy örökkévalóságot tölthetsz Istennel egy olyan helyen, amely csodálatosabb, mint bárhol, ahol életedben eddig  jártál.

Szóval, hogyan is kéne élned, hogy ha a célod az örökkévalóság a mennyben?

1. Ne zavarjon meg a kísértés. "Kedves testvérek, ti csak látogatók vagytok itt. Amióta a menny lett az igazi otthonotok, azóta könyörgöm nektek, hogy tartsátok távol magatokat e világ gonosz élvezeteitől; azok a dolgok nem értetek vannak, ha nem a teljes lelketek ellen törnek" ( 1 Péter 2:11 TLB fordítás) Nagyon sok dolog meg tud zavarni, jók és rosszak egyaránt. Figyelj azokra a dolgokra, amelyeknek örökké való jelentőségük van. Késleltesd a kielégítést. A társadalmunk pont az ellenkezőjét akarja beléd sulykolni. De te nézz előre.

2. Ne hagyd, hogy a problémák elbátortalanítsanak. " Tehát nem nézünk azokra a problémákra, amiket most látunk; inkább tekintetünket azokra a dolgokra helyezzük, amiket nem láthatunk. Mert, amiket most látunk azok hamarosan eltűnnek, viszont azok amiket nem látunk örökké megmaradnak" ( 2 Korinthus 4:18 NLT fordítás) Amikor az örökkévalóság fényében éled az életed, akkor a problémák többé nem fognak annyira megviselni. Tudod, hogy a gondok nem tartanak örökké, és egyszerűen csak nem adod fel.

3. Összpontosítsd az energiáidat az örök dolgokra. "Engedjétek, hogy a menny töltse ki a gondolataitok, és ne aggódjatok azokért a dolgokért, amik idelent vannak" ( Kolossé 3:2 TLB fordítás) Töltsd be Isten célját az életeddel. Éld az imádás életét. Építs kapcsolatokat Isten embereivel. Fektesd az idődet a tanítványságba, hogy azon keresztül még inkább Jézushoz hasonlóvá tudj válni. Szolgálj másokat odaadóan. Beszélj az embereknek Jézusról. Ezek a dolgok örökkévalók.

A menny számára lettél megalkotva. Ha Jézust az életed irányítójává teszed, akkor az örök életedet ott töltheted. Egy pillanatra engedd ezt az igazságot leülepedni.

Aztán hagyd, hogy megváltoztassa az életedet.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Milyen kísértések terelik el legjobban a figyelmed az örökkévaló következményekről?
  • Mik azok a 'jó' dolgok, amik el tudnak távolítani attól, hogy Isten véghez vigye rajtad a tervét?
  • Mostanában milyen rövid idejű problémák tesznek stresszessé? Hogyan változtatja meg a róluk alkotott nézőpontodat az, ha az örökké valóságra fókuszálsz?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.04.03.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása