Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Három dolog, ami távol tart attól, hogy meghalld Istent

2018. április 14. 03:00 - Lilla:)

"Akiknél a tövisek közé esett, azok hallották az igét, de mikor elmennek, az élet gondjai, gazdagsága és élvezetei megfojtják azt, és nem érlelnek termést." (Lukács 8:14, NIV fordítás)

Nem tudod meghallani Istent, ha az elméd zsúfolásig tele van más gondolatokkal és ügyekkel - főleg aggodalmakkal, tervekkel, és egyéb tevékenységekkel. Ha mindig rádiót hallgatunk vagy TV-t nézünk, túl elfoglaltakká válunk ahhoz, hogy meghalljuk Isten hívását. Mellőznünk kell a zavaró tényezőket.

Jézus azt mondja a Lukács 8:7-ben: "Más magok olyan helyre estek, ahol tüskebokrok nőttek, amik megfojtották a hajtásokat." (CEV fordítás)

A gazos talajban is elkezd növekedni a termés, azonban ahogy nő, a gaz körbenövi, és elkezdi fojtogatni a növényt, így annak sosem lesz gyümölcse.

Íme Jézus magyarázata a Lukács 8:7-re: "Akiknél a tövisek közé esett, azok hallották az igét, de mikor elmennek, az élet gondjai, gazdagsága és élvezetei megfojtják azt, és nem érlelnek termést." (Lukács 8:14, NIV fordítás)

Három dolog van, ami elválaszt minket attól, hogy meghalljuk Istent:
Gondok. Az aggodalmak gazok. Amikor túlságosan lefoglalnak a problémáid és a mindennapok teendői, az megnehezíti számodra, hogy meghalld Istent.
Gazdagság. Túlságosan lefoglalhatnak a számlák, az adósságok rendezése, hogy még többet keress. Túlságosan lefoglal, hogy megteremtsd a megélhetésed feltételeit, így élni nem tudsz.
Élvezetek. Semmi gond nincs az élvezetekkel, de légy óvatos, nehogy túlságosan lefoglaljon az öröm hajszolása és lemaradj Istenről, valamint az ő életedre vonatkozó tervéről.

Nem kell gazt termesztened. Azok maguktól nőnek, nem igaz? Sőt, a gazok az elhanyagoltság jelei. Ha gazt látsz az udvarodon vagy a kertedben, az azt jelenti, hogy nem foglalkoztál vele eleget. A gazok a lelki életedben azt jelentik, hogy nem töltöttél elég időt Istennel.

Ha minden területen leterhelt vagy, csendességet kell tartanod.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Milyen zavaró tényezők vannak az életedben, amik távol tartanak a lelki növekedéstől?
  • Hogyan tudnád megszüntetni ezeket a zavaró dolgokat?
  • Mennyi időt töltesz naponta csendességgel? Mi változhatna meg az életedben, ha több időt fordítanál erre?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.04.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása