Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az engedelmesség békességhez vezet

2018. április 17. 03:00 - Anika Enikő

"Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van! Isten békessége, amely minden képzeletet felülmúl, megőrzi majd szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban." (Filippi 4:6-7)

Ha megrendülten és összezavarodottan érzed magad egy olyan döntés miatt, amit meg kell hoznod, akkor valószínűleg magadra és nem Isten hangjára hallgatsz. A Biblia azt mondja, hogy:"Isten  nem a zűrzavarnak, hanem a békességnek az Istene." (1 Korintus 14:33) Isten nem a zűrzavarnak az alkotója. Tehát, ha így összezavarodva érzed magad, akkor nem Isten hangja beszél az életedben.

Amennyiben te szülő vagy, szeretnéd, ha a gyerekeid zavarodottan vagy nyomás alatt tennék meg azt, ami kérsz tőlük? Nem, hanem azt szeretnéd, hogy megértsék mit kell tenniük és aztán azt, hogy engedelmeskedjenek. Az Atya Isten ugyanezt kéri tőlünk.

Csupán az idő szűke lehet alaposan indokolt, amennyiben Isten mondta, hogy tégy meg valamit és te erre "nem"-mel válaszolsz. Aztán a nyomás nőni kezd; ám mindenkor béke van, ha "igen"-t mondasz arra, mit Isten kér tőled.
A sátán kényszer alatt akar látni minket, de Isten könyörületesen von magához. A sátán ki akarja használni az erőszakot és elérni azt, hogy a kényszer irányítsa az életünket. De Isten a mi Jó Pásztorunk. Ő magához és a békességhez akar közelebb vonni bennünket.
Peter Lord, a pásztor, akit mélyen tisztelek ezt szokta mondani: "Kilencven százaléka annak, amit Isten mondani akar neked, az bátorítás." Ha mindaz, amit Istentől hallasz, negatív üzenet,  akkor valami nincs rendben. Akkor a kábelek összecsavarodtak.
Ha úgy érzed, hogy Isten mondja hogy tégy meg valamit, ám te mindinkább nyugtalan vagy miatta, akkor a kábelek szintén összecsavarodtak, zűr van és valami nincs rendben.
A Biblia azt mondja, hogy : "Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van! Isten békessége, amely minden képzeletet felülmúl, megőrzi majd szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban."  ( Filippi 4:6-7)
Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez 
 
  • Milyen olyan döntés van, ami miatt zaklatott és nyugtalan vagy? Gondolod, hogy ez akkor az a döntés, amit Isten kér tőled, hogy meghozz?
  • Gondolj egy  jelenlegi helyzetedre. A Filippi 4:6-7 versei közül mi az, amit már megvalósítasz, és melyik része az, amit el kell kezdened megtenni?
  • Mi az, amit már kért tőled, hogy tegyél meg, de nem engedelmeskedtél? Mi lett az okozata illetve a hatása?
 
*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.04.10.)
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása