Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten ígéreteit imádkozni

2018. április 24. 03:00 - K. Juc

„Ha bölcsességre van szükséged, kérd a nagylelkű Istenünktől, és meg fogja adni neked. Nem fog leszidni, amiért hozzá fordultál.” (Jakab 1:5, NLT fordítás)

stay-in-gods-word-website-banner.png

Amikor imádkozunk, megvallhatjuk Isten ígéreteit az életünkre. De miért is jó ez? Mert segít emlékeznünk arra, amit Isten ígért. Tudtad, hogy a Bibliában több mint hétezer ígéret található? Ezek az ígéretek minden szükségünkre és problémánkra megoldást adnak.

Az ima segít Istenre koncentrálni és meglátni, hogy mennyivel nagyobb és erősebb Ő mindennél, ami aggaszthat bennünket. Amikor pedig meglátjuk, hogy Isten megválaszolja az imánkat, elmélyül a hitünk.

A hit a kulcs, amely nyitja az Isten erejéhez vezető ajtót.

Csak néhány Isten ígéretei közül:

  • „Isten fog harcolni értetek, nektek csak nyugodtan kell állnotok.” (2Mózes 14:14, NIV fordítás).
  • „Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlennek megnöveli az erejét.” (Ézsaiás 40:29 ESV fordítás).
  • „De akik az Úr segítségében bíznak, azon kapják magukat, hogy az erejük megújult. Szárnyra kelnek, mint a sasok; futnak, de nem fáradnak el; járnak, de nem gyengülnek el.” (Ézsaiás 40:31, GNT fordítás).
  • „Ne félj, mert veled vagyok! Ne engedd magad megfélemlíteni! Én vagyok az Istened. Én foglak megerősíteni. Én foglak megsegíteni. Győzelmes jobbommal támogatlak.” (Ézsaiás 41:10, GW fordítás).
  • „Ha bölcsességre van szükséged, kérd a nagylelkű Istenünktől, és meg fogja adni neked. Nem fog leszidni, amiért hozzá fordultál.” (Jakab 1:5, NLT fordítás).
  • „Ha megvalljuk bűneinket, Ő hű és igazságos, megbocsájtja a bűneinket, és megtisztít minden gonoszságtól.” (1János 1:9, ESV fordítás).
  • „Az Úr az, aki előtted megy; Ő veled lesz. Nem hagy cserben és nem hagy el. Ne félj, és ne ess kétségbe semmitől!” (5Mózes 31:8, AMP fordítás).
  • „De az én Istenem be fogja tölteni minden szükségeteket az Ő dicsőséges gazdagsága szerint, a Jézus Krisztusban.” (Filippi 4:19, MEV fordítás).
  • „Annak ellenére, hogy a halál sötét árnyékának völgyén megyek át, nem félek semmilyen gonosztól, mert Te velem vagy; a Te botod és pálcád vigasztalnak.” (Zsoltárok 23:4, NASB fordítás).
  • „Készségesen megbocsájtasz, és a szereteted mindig elérhető azoknak, akik hozzád imádkoznak." (Zsoltárok 86:5, CEV fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Válaszd ki az egyik ígéretet a mai áhítatból, és írj egy imát Istennek, amiben kifejezed a háládat a kifogyhatatlan szeretetéért és a hűségéért. Beszélgess Vele az ígéretéről, és mondd el neki, hogy bízol benne, hogy be fogja teljesíteni az ígéretét. Itt egy példa:

Isten ígérete:

„Ha bölcsességre van szükséged, kérd a nagylelkű Istenünktől, és meg fogja adni neked. Nem fog leszidni, amiért hozzá fordultál.” (Jakab 1:5, NLT fordítás).

Példa az imára:

„Atyám, nagyon sokszor elfelejtem kérni, azt amire igazán szükségem van, és ez különösen igaz a bölcsességre. Annyira hálás vagyok ezért az Igéért és az ígéretért, ami benne szerepel. Köszönöm, hogy annyira nagylelkű vagy, és készségesen megadod a bölcsességet, amire a mindennapi körülményeim között szükségem van. Istenem, szeretnék a Te Szavadban leírt ígéretek és alapelvek szerint élni – nem pedig a világ mércéje szerint. Taníts meg bátran kérni a bölcsességet, hogy a Te akaratod szerint és a Te dicsőségedre tudjam alakítani az életemet. Jézus drága nevében kérlek. Ámen.”

A mai áhítat részlet Rick Warren „Tapasztald meg Isten erejét az imán keresztül” c. könyvéből. Angolul elérhető itt.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.04.17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása