Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hitetlenért imádkozni

2018. április 25. 03:00 - csmsdvd

„Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet.” (Lk 19:10)

bryan-minear-317365-unsplash.jpg

Photo by Bryan Minear on Unsplash

Ha megkérdeznél ötven véletlenszerűen kiválasztott embert, hogy hogyan jut el a mennyországba, elég sokféle, különböző választ kapnál. A legtöbbnek azonban az lenne az alapgondolata, hogy ki lehet (kell) érdemelned a mennybe vezető utat.

Olyan dolgokat hallanál: „Légy jó és hozd ki a legjobbat magadból” vagy „Csinálj több jó dolgot, mint rosszat”. Ezek mögött mind a munkálkodás van, nem a kegyelem.

A Rómaikhoz írt levél 3:24 versében az áll: „Isten ingyen igazít meg az ő kegyelméből a Krisztus Jézusban lett váltság által.”

Isten azt mondja, megváltásodat ingyen kaphatod meg. Nem dolgozhatsz meg érte, nem tudod kiérdemelni, vagy megvenni.

Ez a legnagyobb különbség a keresztyénség és minden más vallás között. Minden más hitrendszer egy szóban összefoglalható: „tegyél”. Teszel bizonyos dolgokat, hogy boldog légy és a mennybe kerülj, vagy tenned kell azért, hogy valamiféle örök életed legyen és megkapd az istenség jutalmát.

A keresztyénséget viszont, ha egy szóban akarod összefoglalni, akkor az a következő: „elvégeztetett”. Jézus Krisztus a kereszten megfizetett a mi megváltásunkért, és most a kegyelmét ajánlja, mint egy önzetlen, ingyen ajándékot. Ezért mondta Jézus Krisztus, amikor a keresztfán kifeszítve függött, hogy „elvégeztetett”. Mi is végeztetett el? A mi megváltásunk, szabadításunk, az a terv teljesedett be, hogy minden ember megkaphatja ezt a kegyelmet, ha kéri.

Mindannyiunk környezetében van olyan ember, akinek nincs kapcsolata Jézussal. Lehet a családban, barátok, munkatársak, szomszédok, ismerősök között. A Biblia azt mondja, imádkozzunk az ő megváltásukért. Tulajdonképpen Jézus „azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön, és eljusson az igazság megismerésére.” (1Tim 2:4). Tehát amikor egy meg nem váltott ember megváltásáért imádkozunk, akkor olyasmit teszünk, ami Istennek kedves.

Bízhatunk abban, hogy Isten szeretete mindenhova és mindenkihez eljut. Az ő hatalma mindenható és határtalan a megbocsátása. Azok az imák, amiket olyanokért szólnak, akik nem ismerik azt a reményt, amit mi Krisztus által kaptunk, mindig meghallgatásra találnak. Szüntelenül, szívből imádkozzunk, és ne csüggedjünk el!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Kikért imádkozol, akik még nem ismerik Krisztust?
  • Őértük, az ő jelenlétükért, hogyan adhatsz hálát Istennek?
  • Hogyan tudsz imádkozni azokért, akik nem értenek veled egyet, és elutasítják a Szentírást?

Íme egy minta a hitetlenekért mondott imára:

„Uram, tudom, nagyon sok ember van, akinek nincs kapcsolata veled. Talán ők tudnak rólad, hallották neved, de nem úgy ismernek, mint a személyes megváltójukat. Imádkozom azért, hogy legyen bátorságuk, hogy megnyissák szívüket, értelmüket és életüket feléd. Uram, segíts az ő hitetlenségükön. Hadd tudjanak ők is bízni benned és tudjanak téged szeretni. Használj engem hitük erősítésére, mint közvetítőt. Tégy kitartóvá az imádkozásban!”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.04.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása