Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten arra használja tálentumainkat, hogy tesztelje önzetlenségünket.

2018. május 06. 03:00 - Anika Enikő

“Mindegyikőtök kapott Istentől valamilyen szellemi ajándékot. Ezzel az ajándékkal szolgáljátok egymást.” ( 1 Péter 4:10, GNT fordítás)

 

Isten használja talentumainkat, hogy tesztelje önzetlenségünket. El kell döntened az életben, hogy kiért és miért élsz. Vagy önközpontú és zsugori életet élsz, vagy valami magadnál nagyszerűbbért – Isten Királyságáért élsz.

A hűséges emberek nem magukért élnek. Ők tudják, hogy azok a talentumok, melyeket Istentől kaptak, nem a saját maguk hasznára adattak; hanem arra, hogy a világot egy jobb hellyé tegyék.

Amikor Isten téged teremtett, akkor mindenféle ajándékot, talentumot és képességet adott neked. Ezek a következők: lelki ajándékaid; a szíved, képességek, személyiség és tapasztalatok. Ezek, mind az öt, tesznek téged egyedivé; ettől vagy te, Te. Isten teremtett téged ilyennek. Az egész világon senki nincs hozzád hasonló; és Isten azt szeretné, hogy az Ő dicsőségére önmagad legyél.

Isten arra formált, hogy szolgáld őt és csupán egy mód van erre; mégpedig az, ha másokat szolgálsz.

A hűséges emberek tudják, hogy talentumaik nem a saját hasznukra adattak. Lehet, hogy van érzéked a művészetekhez és mondjuk azért csinálod “mert szereted csinálni.” Ez klassz, ám nem  elég jó ok. Isten nem azért adott neked artisztikus képességet, hogy csupán szeresd csinálni; hanem azért adta, hogy a művészetedet úgy használd, hogy másokat vagy másokon segítesz.

Vannak akik, képesek megjavítani dolgokat. Mások a matematikában jók. Néhányan abban jók, hogy véghezvisznek egy üzletet. Mások a zenéhez értenek. Megint mások jó szervezőkészséggel rendelkeznek, illetve ügyesen kertészkednek, valamint nyírják a szegélyt.

Isten mindannyiunkat különbözőnek teremtett azért, hogy a világban minden megoldódjon. Ha mi mindannyian ugyanazt a dolgot tennénk, akkor sok minden dolgavégezetlen maradna.

Te magad vagy a talentumaid sáfára és Isten megnézi, hogy ténylegesen használod-e, amit neked adott itt a földön. Ha eredményesen használod ezeket a talentumokat, akkor több felelősséget bíz rád a Mennyben.

Elgondolkodtál valaha azon, hogy Isten miért nem csak úgy teremtett bennünket, hogy aztán felvigyen a Mennybe? Miért helyezett bennünket ide erre a megtört Földre 70 vagy 80 évre? Azért tett ide, mert az élet teszt, bizalom és egy ideiglenes feladat. Isten figyel és megnézi, hogy hűséges vagy-e azokban, amiket rád bízott itt a Földön, hogy megáldj másokat.

A Biblia ezt mondja az 1 Péter 4:10-ben: “Mindegyikőtök kapott Istentől valamilyen szellemi ajándékot. Ezzel az ajándékkal szolgáljátok egymást.” Isten adott neked talentumokat és azt akarja, hogy légy hű ezeken.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan szolgálsz másokat a talenumaiddal?
  • Teszteld az indítékaidat mindenben, amit teszel. Például szolgálsz-e valahol azért, hogy másoknak segíts és magasztald Istent vagy a figyelemet magadra akarod felhívni és önmagadat dicsőíteni?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.04.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása