Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Négy ok, hogy miért ne aggódj

2018. május 20. 03:00 - Erika1832

„Ne aggódjatok az életetek miatt, hogy mit egyetek vagy mit igyatok; vagy a testetek miatt, hogy mibe öltözzetek. Nem több-e az élet, mit az ennivaló és a test nem több-e, mint az öltözet?” Máté 6:25. (NIV-fordítás)

kolibri3-jpg.jpg

Azért aggódunk sokszor, mert úgy gondoljuk, hogy az irányítás nem a mi kezünkben van, és az irányíthatatlan irányításával próbálkozunk. Nem tudjuk irányítani a gazdaságot, ezért aggódunk miatta. Nem tudjuk irányítani a gyermekeinket, ezért aggódunk értük. Nem tudjuk irányítani a jövőt, ezért aggódunk a jövő miatt. De aggódás soha semmit nem old meg! Csak a lángja nagy, de meleget nem ad.

Hegyi beszédében Jézus négy okot is felsorol, hogy miért szükségtelen az aggódás.

1. Az aggódás ésszerűtlen.

A Máté 6:25 ezt mondja: „Ne aggódjatok az életetek miatt, hogy mit egyetek vagy mit igyatok; vagy a testetek miatt, hogy mibe öltözzetek. Az élet nem több-e, mit az ennivaló és a test nem több-e, mint az öltözet?” (NIV-fordítás)

Jézus azt mondja, hogy ha valami nem működik, ne aggód miatta. Olyan dolog miatt aggódni, amin tudsz változtatni butaság. Olyan dolog miatt aggódni, amin nem tudsz változtatni fölösleges. Akár melyik változatot nézzük is, az aggódásnak nincs semmi értelme.

2. Az aggódás természetellenes.

Jézus az élővilágból állít elénk egy példát a Máté 6:26-ban: "Figyeljétek meg az ég madarait; nem vetnek, nem is aratnak és csűrbe sem gyűjtenek, és Mennyei Atyátok táplálja őket. Nem vagytok-e ti sokkal értékesebbek náluk?” (NIV-fordítás)

Isten összes teremtményei közül csak egyetlen egy van, aki aggódik: mi, emberek. Teremtményei közül, mi vagyunk az egyetlenek, akik nem bízunk benne és Isten azt mondja erről, hogy ez természet ellenes.

3. Az aggódás nem segít semmit.

Nem változtat semmin. A Máté 6:27 azt mondja, "Bárki is közületek aggódásával csak egy órával is meg tudja hosszabbítani az életét?" (NIV-fordítás). Azzal, hogy egy probléma miatt aggódsz, egy arasszal sem jutsz közelebb annak megoldásához. Olyan ez, mintha egy hintaszékben ülnél – egy csomó aktivitás, energia, lendület, de nincs előrelépés. Az aggódás nem változtat semmin, téged kivéve, mivel boldogtalanná tesz.

4. Szükségtelen aggódni.

Máté 6:30 azt mondja, "Ha Isten olyan csodálatosan törődik a virágokkal, amik ma vannak, de holnap elszáradnak, nem sokkal inkább törödik veled, kicsinyhitű ember?” (TBL-fordítás) Ha bízol, Istenben nem kell, hogy aggódj. Miért? Mert ő megígérte, hogy gondot visel mindarra, amire szükséged van: "Isten befogja tölteni minden szükségedet az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban.” Filippi 4:19. (NIV-fordítás)

Ebbe beletartoznak a kifizetendő számlák? Igen. Ez magában foglalja a kapcsolati konfliktusokat? Igen. Tartalmazza az álmainkat, célkitűzéseinket, vágyainkat? Igen. Beleértendők az egészségügyi problémák, még azok is, amiket nem tudnak kezelni? Igen. Isten minden szükségedet betölti Krisztusban.

Ne aggódj!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

• Mik azok a dolgok, amik miatt az utóbbi időben aggódsz?
• Gondolkozz el azon, ami miatt most éppen aggódsz. Az aggódás helyett milyen lépést tudnál megtenni?
• Az imádkozás hogyan őriz meg az aggódástól?

(Daily Hope by Rick Warren, 2018.05.13.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása