Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten újjá tesz

2018. június 05. 03:00 - K. Juc

„A neved nem Jákob lesz többé … mostantól Izráelnek hívnak.” (1. Mózes, 3:32-38, NLT fordítás)

self_esteem_lion.jpg

Nem kell ugyanolyannak maradnod, amilyen eddig voltál! A megtéréssel új identitást kapsz. Nézd meg Jákob életét Mózes 1. könyvében. Amint Jákob megvallja, hogy a viselkedése manipulatív volt, Isten új identitást ad neki.

Figyeld meg, mi az a három dolog, ami ekkor történik:

Isten teljesen új identitást ad Jákobnak (1. Mózes, 3:32-38). Lényegében ezt mondja: „Tudom, hogy elszúrtad. Tudom, hogy megtűrted a bűnt az életedben, de én egy herceget látok benned. Minden érzelmi függőség, bizonytalanság és más olyan dolgok alatt, amelyekről nem szeretnéd, hogy mások tudjanak, én egy herceget látok. Isten ugyanígy szól ma hozzád is: „Minden bűnöd és függőséged alatt én egy hercegnőt/hercerget látok. Valaki nagyszerű válhat belőled, és az lehetsz, akinek teremtettelek.”

Isten megáldja Jákobot (1. Mózes, 32:29). A szívünk legmélyén kétségbeesetten vágyunk Isten áldására, és ha szeretnénk azt megkapni, akkor meg kell tennünk azokat a lépéseket, amelyekre Isten kér bennünket. 

Isten sántává tette Jákobot (1. Mózes, 32:31). Emlékezz vissza, hogy amikor küzdöttek egymással, Isten kificamította Jákob csípőjét. Jákob ezután sántított, és ez minden nap emlékeztette arra, hogy Istenre kell támaszkodnia.

Isten akkor végzi a legmélyebb munkáját benned, amikor az identitásoddal foglalkozik – azzal, hogy ki vagy és milyennek látod magad. Mindig hajlamos leszel annak megfelelően viselkedni, ahogyan önmagadról gondolkodsz. Úgyhogy Isten a legmélyrehatóbb változásokat azáltal éri el az életedben, hogy megváltoztatja, azt, ahogyan magadról gondolkodsz.

Így szól: „Hadd mutassam meg neked, én hogyan látlak!” Amikor olyannak látod magadat, amilyennek Isten lát, akkor megváltozik az életed.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Kérted Istentől az utóbbi időben, hogy áldjon meg? Ha igen, akkor kész voltál meghallani az utasításait, azzal kapcsolatban, hogy neked mit kell tenned?
  • Mennyiben látod magad másnak, amikor Isten nézőpontjából nézed magadat?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.05.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása