Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten megáldja azokat, akiket miatta üldöznek

2018. június 12. 03:00 - FodorImi

„Isten megáld titeket, amikor csúfolnak és háborgatnak és hazudnak rólatok és mindenféle gonosz dolgokat mondanak ellenetek azért, mert az én követőim vagytok. Örüljetek neki! Legyetek nagyon boldogok! Mert nagy jutalom vár rátok a mennyben. És emlékezzetek rá, hogy éppen így üldözték a prófétákat is régen.” (Máté 5 11-12 – NLT fordítás)

sunset-3445223_1280.jpg

Isten mellett kiállni nem egyedül téged érint és azokat, akikre gondot viselsz. Örökkévaló hatása van.

Mikor félsz felszólalni Isten mellett a mindennapi életedben, az természetes és normális. Azonban csak átmenetileg. A félelem csak néhány pillanatig tart.

Az Isten melletti bátor kiállás áldása azonban milliárd és milliárd és milliárd éven át veled marad.

Jézus azt mondja a Hegyi Beszédben: „Isten megáld titeket, amikor csúfolnak és háborgatnak és hazudnak rólatok és mindenféle gonosz dolgokat mondanak ellenetek azért, mert az én követőim vagytok. Örüljetek neki! Legyetek nagyon boldogok! Mert nagy jutalom vár rátok a mennyben. És emlékezzetek rá, hogy éppen így üldözték a prófétákat is régen.” (Máté 5 11-12 – NLT fordítás)

Figyeld meg, ezek a versek nem azt mondják, hogy áldott leszel, ha az emberek bántanak, mert utálatos vagy. Sokakról hallottam, akik panaszkodtak, hogy üldözik őket, mert keresztények, pedig valójában azért üldözték őket, mert nem voltak kedvesek másokhoz.

Ezért nem jár jutalom.

Ha azonban alázattal, szerényen felszólalsz az igazság mellett, Jézus azt mondja, hogy boldog lehetsz. Miért? Mert Isten megjutalmaz a Mennyben.

Azt szeretném, hogy amikor a Mennybe jutsz, sok jutalmad legyen. Szeretném, hogy jutalmat kapj, mert volt bátorságod felállni a munkahelyeden és azt mondani, hogy „Én hiszek Jézus Krisztusban. Tudom, nem mindenki van ezzel így, de az én életemet megváltoztatta, és ezért nagyon hálás vagyok neki. Nem kötelességből, hanem szeretetből szolgálom Őt. Annyira hálás vagyok. Meg van bocsátva a múltam, és van életcélom, van otthonom ma Mennyben.”

Amikor megbélyegeznek, üldöznek és kötekednek veled ez miatt, Jézus azt mondja, jó társaságban vagy. Az emberek időről időre ezt tették Isten bizonyságtevőivel és prófétáival. Ez része az ügynek. A sötétség ki nem állhatja a világosságot. A gonoszság el nem viselheti a jóságot.

És amikor ez megtörténik, Jézus azt mondja: „Ne aggódjatok miatta. A bátorságotoknak meg lesz a jutalma a Mennyben.”

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

Hogyan segít neked az üldözések elhordozásában, hogy tudod, Isten megjutalmaz az örökkévalóságban a hűségedért?

Korszakokon át a hívők hűséges tanúbizonyságai hogyan segítenek téged abban, hogy erősen megállj mások hited miatti zaklatásai között?

Mondj egy módot, amire Isten elhívott, hogy megmutasd a bátorságod, és beszélj róla az elkerülhetetlen kritika ellenére?

*(Daily Hope by Rick Warren – 2018.06.05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása