Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Te vagy Isten szeretetének tárgya

2018. június 14. 03:00 - Lilla:)

"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (János 3:16.)

Isten annyira szeret téged, hogy elküldte Jézust a szeretet missziójára a szeretet üzenetével. A Biblia nem azt mondja, hogy Istenben van szeretet, hanem hogy Isten a szeretet. A szeretet az ő lényege; Isten a szeretet.

Isten teremtette az egész univerzumot. Ő teremtette ezt a bolygót; ő alkotta az emberi fajt. Aztán megteremtett téged is, mert szeret téged.

Mondhatjuk, hogy azért élsz, mert Isten megteremtett téged, mint a szeretetének tárgyát. Isten megalkotott, hogy szerethessen és te is szerethesd őt. Isten szeretete miatt ver ebben a pillanatban is a szíved, ez az oka annak, hogy lélegzel.

Isten Jó Híre a számodra, hogy épp ugyanúgy szeret téged a jó és rossz napjaidon is. Szeret akkor is, amikor érzed a szeretetét és akkor is, amikor úgy tűnik, hogy nem érzed. Akkor is szeret, ha azt hiszed, hogy nem érdemled meg.

Nem tehetsz semmit azért, hogy megszűnjön szeretni téged. Próbálkozhatsz, de tényleg nem tehetsz semmit - azért, mert Isten szeretete a saját jellemén alapszik, nem pedig azon amit te teszel, mondasz, vagy érzel.

Isten annyira szeret téged, hogy elküldte az egyetlen Fiát, Jézust, erre a világra, "hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (János 3:16.)

Amikor Jézus széttárta karjait a kereszten, azzal azt mondta, hogy "Ennyire szeretlek titeket! Annyira szeretlek, hogy az már fáj. Annyira szeretlek, hogy meg is halok értetek, hogy ne kelljen majd nélkületek élnem."

Isten szeretete túlszárnyalja az emberi értelmet, elképzelni sem tudjuk ennek a szeretetnek a szélességét, hosszúságát, magasságát és a mélységét (lásd az Efézus 3:17-19-ben).

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mivel Isten a szeretet, hogyan lehet az ő szeretete része a kapcsolataidnak? Hogyan mutatod ki szeretetét a kapcsolataidban?
  • Mit tettél, amikor azzal küzdöttél, hogy elhidd, semmi sem tarthat távol Isten szeretetétől?
  • Mennyire fontos szerinted, hogy érezd a szeretetét, különösen a rossz napjaidon?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.06.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása