Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem kell együtt élned a bűnnel

2018. június 19. 03:00 - daniella_89

"Az aki visszautasítja, hogy belássa hibáit, sosem lehet sikeres. De ha megvallja és elhagyja azokat, még egy esélyt kap." (Példabeszédek 28:13, TLB fordítás)

preview-29136zktosc6vzb_0014.jpg


Isten mindig kész új esélyt adni. Ez a kereszténység egy alapköve. Mindannyian meggondolatlanok voltunk. Mind elszúrtuk. A Biblia azt mondja: "Egy ember sincs a földön, aki mindig jó és sosem vétkezik" (Prédikátor 7:20, NLT fordítás).

Isten nem akarja, hogy nehéz bűntudattal élj együtt életed minden meggondolatlanságáért. A bűn lerombolja a magabiztosságod, megrongálja a kapcsolataidat, a múltadhoz kapcsol és még az egészségedet is károsítja. Olvastam néhány éve egy tudósítást, ami azt állította, hogy a kórházban lévő emberek 70 százaléka hazatérhetne, ha tudnák, hogyan nyerhetnek feloldozást bűnükből.

Isten ennél sokkal jobbat akar számodra. Nem akarsz bűnnel élni. Itt egy másik fontos igazság, amibe belekapaszkodhatsz: nem is kell.

Isten azt akarja, hogy az ígéret és a remény tudatával élj. Isten még az életed buta döntéseidből is tud jót kihozni, ha átadod neki a bukásaidat.

Hogyan teheted ezt meg?

Valld meg Istennek, hogy hibáztál. Ez Őt nem lepi meg, és nem változtatja meg a felfogását rólad. Remélem, ezt a lépést megteszed ma. Ha igen, itt van az, amit Istentől ezután várhatsz:

  1. Isten azonnal megbocsát. Abban a pillanatban, mikor megvallod neki a bűnödet, Ő megbocsát neked.
  2. Isten önként, szabadon, ingyen bocsát meg. Nem kell kiérdemelned, és sosem tudnál rászolgálni.
  3. Isten teljesen megbocsát. Teljesen tisztára mos a bűntől.

Ha a bűn és a szégyen beszennyezett, hajlamos leszel állandósítani a problémát. Azt mondod magadnak, hogy elrontottad, tehát rossz ember vagy. S mivel rossz ember vagy, elhiszed, hogy újra el fogod rontani. Ez egy ördögi kör, amiből gyakran nem látjuk a kiutat - legalábbis, nem magunktól.

Egy önmagad feletti erőre van szükséged. Egy Megmentőre. Jézusra.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan látod, miként van befolyással a bűn más emberek életére fizikailag, mentálisan, érzelmileg és lelkileg?
  • Mi tart vissza az Istentől való bocsánatkéréstől?
  • Mi az, amiért ma bocsánatot kell kérned?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.06.12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása