Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten válasza a félelmedre

2018. június 26. 03:00 - K. Juc

„Mi ismerjük a szeretetet, amivel Isten szeret bennünket, és bízunk ebben a szeretetben … mert Isten tökéletes szeretete kiűzi a félelmet.” (1. János 4:16, 18, NCV fordítás)

Több ezer emberrel beszélgettem már arról, hogy miért nem bíznak Istenben teljesen. Általában a következő három ok egyike van a háttérben: attól tartanak, hogy ha teljesen átadják neki az életüket, akkor elveszítik a szabadságukat, nem szórakozhatnak többé, és ezzel egyidejűleg Isten vallási fanatikust csinál belőlük.

Ezek közül egyik sem túl vonzó.

A lényeg tehát, hogy az emberek félnek. Istennek viszont megvan a válasza a félelmünkre, amikor nem merünk bízni benne. A Biblia szerint: „Mi ismerjük a szeretetet, amivel Isten szeret bennünket, és bízunk ebben a szeretetben … mert Isten tökéletes szeretete kiűzi a félelmet.” (1. János 4:16, 18, NCV fordítás).

Isten szeret téged. A szeretetét fejezte ki azzal, hogy megteremtett, és ezt újra és újra megerősíti a Bibliában. Ő az, aki kigondolt és megteremtett, hogy szerethessen, és hogy te is viszont szeresd őt. A szeretetét legjobban Jézussal fejezte ki, amikor Isten eljött a Földre emberi formában, hogy bemutassa nekünk, milyen is ő valójában. Azután pedig megmutatta, hogy mennyire szeret bennünket, azzal, hogy meghalt a kereszten.

A kereszt egyszer és mindenkorra bemutatta, hogy teljesen megbízhatunk Istenben. Rábízhatjuk az életünket, mert ő a Fia életét adta értünk.

Ha egyszer Isten már elmondta az igazságot az Igéjében - azt, hogy szeret téged -, akkor biztos, hogy nem fog megfosztani a szabadságodtól vagy a szórakozástól, és nem is fog fanatikust csinálni belőled.

Isten nem a világegyetem nagy ünneprontója. Ő a te mennyei Atyád.

Minél jobban megismered, annál jobban fogsz bízni benne – és annál kevésbé fogsz félni tőle.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi az, ami a legjobban megrémít az Istenbe vetett teljes bizalommal kapcsolatban?
  • Miként láttad, hogy a félelem akadályozott valakit az Istenbe vetett hitében?
  • Szerinted miért segít Istenben bízni, ha megismered a szeretetét?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.06.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása