Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szeress másokat azáltal, hogy megőrzöd testi egészségedet

2010. augusztus 08. 02:00 - BManka

"[a szeretet] Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik." (1Kor.13:7)

A szeretet fárasztó. Igazán szeretni, munka. Érezted már úgy, hogy "már nem tudok több szeretetet adni"? A legtöbb ember nem érti, hogy a fizikai állapotuk nagy hatással van a kapcsolataikra és a képességükre, hogy szeressenek.

Fizikai energiába kerül, hogy meghallgassunk másokat, hogy az ő szükségletüket helyezzük előtérbe. Próbáltad már valaha, hogy érdeklődőnek tűnj, miközben hullafáradt voltál? Azért nem tudsz figyelni, mert ez energiába kerül.

Mi történik a kapcsoltaiddal, amikor kimerült vagy? A kis apró gondok nagy problémává válnak, amikor fáradt vagy. Nyűgösebb, védekezőbb és kritikusabb vagy, ha testileg ki vagy merülve.

Melyek azok a Bibliában szereplő szokások, amelyek testileg felfrissítenek?

Pihenés- "Hiába keltek korán, és feküsztök későn: fáradsággal szerzett kenyeret esztek. De akit az ÚR szeret, annak álmában is ad eleget." (Zsolt 127:2)

Néhányótoknak ezt rá kell írniuk az aktatáskájukra. A pihenés olyan fontos, hogy Isten a Tízparancsolatba is bevette. A hetedik napon pihensz. Ha nem veszel ki minden héten egy szabadnapot, akkor megsérted Isten egyik parancsolatát.

Néha a legszellemibb dolog, amit tehetsz, az, hogy pihensz. Elképesztő, mennyivel jobbnak látszanak a dolgok egy kiadós alvás után. Sokan közületek túl fáradtak, hogy szeressék gyermekeiket; túl fáradtak, hogy szeressék férjüket; túl fáradtak, hogy szeressék feleségüket.

Kiegyensúlyozott étrend- "Kezed alkotott és megerősített, tégy értelmessé, hogy megtanuljam parancsolataidat!" (Zsolt.119:73)

Nem igényel nagy fejtörést: Chips és sütemények helyett gyümölcsök és zöldségek fogyasztása nagyobb mértékben biztosítja számunkra a tartós energiát. Tudjuk mit kell tennünk, már csak meg kell tennünk.

Rendszeres testmozgás- "dicsőítsétek tehát Istent testetekben." (1Kor.6:20b) A testünk mozgásra lett teremtve. A bibliai időkben nem volt szükség edzésre, hiszen az emberek mindenhova gyalog közlekedtek és fizikai munkát végeztek. De legtöbben közülünk ülő életmódot folytatnak és mindenhova autóval mennek.

Mégis igazából két lehetőség közül választhatsz az életben: fáradtság vagy állóképesség. Az állóképesség magába foglalja a rendszeres testmozgást.

(Daily Hope by Rick Warren, 2010. augusztus 1.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása