Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bízd az anyagiakat Isten gondviselésére

2010. augusztus 10. 03:00 - Kingdom

"Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban." Fil 4,19


Mindenkinek vannak anyagi félelmei. Nem kell szegénynek lenned ahhoz, hogy aggódj a pénzért. Nem kell jólétben élned sem ahhoz, hogy anyagi félelmeid legyenek. Valójában úgy tűnik, minél többed van, annál többet kell fenntarts, biztosíts, védelmezz, aggódj stb.

Isten azonban adott számunkra egy garanciát anyagi dolgainkat illetően. A Filippi 4, 19-ben ez áll: „ Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban."

Ez a vers azonban annyira tömör! Szeretném, ha kiemelnénk néhány szót belőle.

Először azt mondja: „Isten fogja…”. Nem azt, hogy: „Isten talán betölti minden szükségünket” hanem azt, hogy: „Ő betölti”. Ez tény. Ő kockára teszi a jellemét és hírnevét amikor ezt állítja: „ Be fogom tölteni a szükségeteket”.

Aztán azt állítja: „Isten betölti minden…”. Nem azt mondja „ Betöltöm néhány szükségedet”. Ő azt mondja: mindent. Ez magába foglalja az autó fenntartását? A fogszabályzódat? A lakást? Igen. Minden szükségedet.

Nem azt mondja: „Betöltöm minden mohóságodat”. Különbség van a kívánság és a szükség között. Isten nem fog mindent megadni, amit szeretnél mivel ez halálra kényeztetne téged.

Azonban azt mondja: „Betöltöm minden szükségedet” az Ő bősége, gazdagsága szerint. Ez nem a te vagyonodon alapszik. Ez Isten tulajdonán alapszik és az Ő forrásai soha nem apadnak el.

Végül azt mondja:”… neked a Krisztus Jézusban.” Ez nem ígéret mindenki számára. Isten nem tett ígéretet azok számára, akik elutasítják az Ő Fiát. Ez csak a hívőknek szóló ígéret. Azt mondja:” Ha te az én egyik gyerekem vagy a családomból, megígérem, hogy minden szükségedet betöltöm.”

Mindezeket tudva hogyan van az, hogy mégis vannak anyagi szükségeid? Isten elbukott? Hazudott talán? Túlzásba esett? Nem. Minden egyes ígéret feltételhez vagy követelményhez kötött. Isten azt mondja: „Én megteszem az én részem, de te is tedd meg a te részed”.

Isten azt állítja, ha te megfelelsz a következő öt feltételnek akkor betölti az anyagi szükségeidet

Ha segítséget kérek Tőle.
Ha megtanulok elégedettnek lenni.
Ha gyakorlom a hitből való adakozást.
Ha anyagi dolgaimban tisztességes vagyok.
Ha Rábízom életem minden területét – teljesen.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.