Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szolgáló életet élni

2012. május 30. 03:00 - gyanus

"Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk."  (Ef 2:10)


Három dolog van, amit az életeddel tehetsz: elpazarolhatod, eltöltheted, vagy befektetheted. A legjobb, ha befekteted valami olyasmibe, ami megmarad.

A legrosszabb az, ha csak egyszerűen a mának és csak magadért élsz. Isten nem azért helyezett téged erre a Földre, hogy csak magadért élj. Azért alkotott, hogy olyan legyél, mint Krisztus.

A Márk 10:45 alapján tudjuk, hogy Krisztus azért jött a Földre, hogy két dolgot tegyen: "Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért."

Ahogy a növekedést keressük és egyre jobban Krisztusiak leszünk, meg kell tanulnunk, hogyan éljünk szolgáló életet. Ez segíteni fog abban, hogy egy maradandó szellemi örökséget hagyjunk hátra.

Beszéljetek róla

    Ma azt szeretném, ha időt töltenél a következő verseken való elmélkedéssel, melyek arról szólnak, hogy Isten szolgálatra hív el minket. Imádkozz, és kérd Istent, hogy adjon új lehetőségeket, hogy a körülötted lévők szolgálatára lehess.
 

  • "Hanem adjátok oda magatokat az Istennek, mint akik a halálból életre keltetek. Tagjaitokat is adjátok át az igazság fegyvereiként az Istennek." (Róm 6:13)

 

  • "Sőt még az életem sem drága, csakhogy elvégezhessem futásomat és azt a szolgálatot, amelyet az Úr Jézustól azért kaptam, hogy bizonyságot tegyek az Isten kegyelmének  evangéliumáról." (Ap csel 20:24)

 

  • "Mert aki meg akarja menteni az életét, az elveszti, aki pedig elveszti az életét énértem és az evangéliumért, megmenti azt." (Mk 8:35)



 

Szólj hozzá!
Címkék: szolgálat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása