Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ragaszkodj a krisztusi személyazonosságodhoz!

2012. augusztus 08. 03:00 - FodorImi

 „Ő az övéiként azonosított minket azáltal, hogy Szent Lelkét a szívünkbe helyezte.” (2 Korinthus 1:22 – NLT fordítás)

A hited megerősödik, ha a krisztusi személyazonosságodra összpontosítsz. (Galata 2)

Ez azt jelenti, hogy figyelmen kívül hagysz minden más képet magadról, ami nem Istentől jön. Nem fogadod el, amit mások mondanak rólad, ahogyan megbélyegeznek vagy meghatároznak téged.

Elkezdesz hinni abban, amit Isten mond rólad, hogy Ő örül neked, hogy elégedett azzal amilyennek teremtett, és abban, hogy Ő határoz meg téged.

Nem az érzéseid határoznak meg. Nem mások véleménye, és nem a körülményeid. Nem is a sikereid vagy a bukásaid. Nem az autó, amit vezetsz, nem a pénz, amit megkeresel, vagy a ház, amit a magadénak mondasz, pedig valójában a banké.

Téged Isten határoz meg, egyedül Isten. Ő pedig úgy határoz meg, úgy azonosít téged, mint a saját tulajdonát. (2 Korinthus 1:22)

Ha nem tudod, ki vagy, akkor sebezhetővé válsz, és ki leszel téve annak, hogy mások mondják meg, ki vagy. Azonban a kőkemény, szilárd, evangéliumi igazság az, hogy az vagy, akinek Isten mond téged, és ebbe nincs senki másnak beleszólása.

Az önazonosság-tudat nagyon fontos része a bővölködő életnek. Jézus azért volt képes szembenézni  küldetésének hihetetlen kihívásaival, mert pontosan tudta, hogy ki Ő. Tudta, hogy Isten számára fontos, és ez adott neki magabiztosságot, hogy céltudatosan járjon hitben.

A te személyazonosságod Krisztusban van meghatározva, és a Szent Lélek ereje benned van. Isten drága, értékes gyermeke vagy, és Ő örömét leli abban, amilyennek teremtett téged.

Beszéljünk róla

  • Mit jelent az, hogy „céltudatosan, hitben” menni előre?
  • Milyen bizonyítéka van annak, hogy a Szent Lélek munkálkodik az életedben?


(Daily Hope by Jon Walker,  2012. 08. 01.)

1 komment
Címkék: önazonosság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B.Tóth Klári 2013.01.13. 18:52:08

bár mindig meg tudnék felelni Isten elvárásainak,bár olyannak látna,amilyennek szeretne,de ezért kapjuk a kőkemény próbákat,hogy megtanuljunk helyt állni és lassan azzá válni,amilyennek a krisztusi kegyelem tenni képes.
süti beállítások módosítása