Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jó hír karácsonyra: Számítasz Istennek!

2013. január 01. 03:00 - FHanna

"Az angyal pedig ezt mondta nekik: "Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz" (Lk. 2:10)

Tudni, hogy a Karácsony idejét Isten választotta, arra tanít minket, hogy Karácsony ideje arra való, hogy megújítsuk a hitünket.

Nem kell félnünk Istentől Jézus eljövetelének Jó Híre miatt; ez a Jó Hír lényege, hogy "az egész nép öröme lesz".

Mi a Jó Hír?

Számítasz Istennek! Isten mindent tud rólad - a jót, a rosszat, a csúfot - és még így is szeret. Törődik veled. Jobban szeret, mint azt el tudnád képzelni. Isten érted van, nem ellened.

Nem véletlen a létezésed! Teljesen függetlenül a születésed körülményeitől, nem baleset, hogy élsz. Istennek terve van az életedre és célja van vele. Az egyetlen módja, hogy értelmet és megelégülést találj, ha felfedezed Isten célját az életedre nézve és aztán az akaratának közepébe állsz.

Isten elküldte Jézust, hogy megmutassa milyen ő maga. Ha Isten a madarakkal akart volna kommunikálni, madárrá lett volna. Ha teheneknek akart volna üzenni, tehénné lett volna. Ugyanígy a kutyákkal is. De Isten veled és velem akart kapcsolatot teremteni, hogy hozzá hasonlóvá válhassunk - emberként.

A helyzet ez: Halvány fogalmam sincs arról mit jelent kapcsolatban lenni olyas valamivel, mint "Az Erő" - valami személytelen égi hatalommal. De amikor Jézus emberi mivoltát látom, azt mondhatom: "Ilyen Isten. Ezt megérthetem."

Ezért nem a vallásról szól a Karácsony. Lehetsz katolikus, zsidó, presbiteriánus, buddhista, baptista vagy luteránus. Nem fontos a vallási háttered; Jézus nem azért jött, hogy vallást adjon. Azért jött, hogy kapcsolatot létesítsen.

A Karácsony lényege, hogy Isten azt mondja: "Kapcsolatot szeretnék veled. Szeretném, hogy annyira ismerj engem, mint én téged." Ez örömteli hír. Ez Jó Hír!

Beszéljetek róla:

  • Milyen lépéseket tehetnél, hogy jobban megismerd Jézust ezen a Karácsonyon?
  • Van valaki a környezetedben, családodban, akinek szüksége van rá, hogy elmondd neki ezt a Jó Hírt?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.12.25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása