Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az Ige megtanulásának értéke

2013. augusztus 06. 03:00 - zsófi68

Bejegyzés alcíme...

"Aki a tökéletes törvényekbe beletekint, és megmarad mellette, - nem felejti el, amit hallott, hanem meg is valósítja - az áldott lesz minden cselekedetében." (Jak 1,25 NIV fordítás)

PSALM119 (1).JPG

Ha komolyan gondoljuk, hogy lélekben erősek és érettek kívánunk lenni, a legjobb dolog, ha szokásunkká válik kívülről megtanulni az Írás egyes részeit. A Bibliában is olvashatjuk Jakab levelében (1,25), hogy ez egyike azon négy szokásnak, mely boldog élethez vezet.

  • Olvasd a Bibliát. "Aki ... beletekint"
  • Vizsgáld a Bibliát. "...és megmarad mellette"
  • Emlékezz a Bibliára. "...nem felejti el, amit hallott"
  • Válaszolj a Bibliára. "...hanem meg is valósítja"

Nem akarunk lelkileg kisgyermekek lenni. Ideje felnőni és olyan életet élni, amire teremtve vagyunk. Isten Igéjét szívünkbe vésni fontos első lépés mindehhez.

Lehet azt gondolod, nincs jó memóriád. De arra csak emlékszel, ami fontos neked. Emlékszel telefonszámokra, adatokra, amik fontosak neked. Hallottam már embereket panaszkodni, hogy nem képesek semmit sem megjegyezni, mégis 60-as évekbeli dalokat tudnak idézni és kedvenc baseball játékosaik életrajzi adatait képesek elhadarni.

A memória egy képesség, amit meg lehet tanulni. Egy izomzat, amit lehet erősíteni. Az Írás memorizálásával elérhető, hogy agyunk más területeken is fejlettebb memóriával rendelkezzen. Ez garantálható. Számos tanulmány kimutatta.

Miért fontos memorizálni az Írást?

Isten Igéje mindig veled lesz. Mikor szükség van a Bibliára, sosincs kéznél. Ha kísértés ér, sosincs nyitva egy Biblia a közelben. Ha bizonyságot teszel valakinek, aki nem ismeri Jézust, feszült helyzetben van, megnyugtatásra van szüksége vagy válságban van, olyankor rendszerint nincs Biblia kéznél. Ezért van szükséged Isten Igéjére, hogy kívülről emlékezz rá, és pontosan felidézd, amikor kell.

Gondolkodhatsz az Íráson bármerre is jársz. Nem tudod felidézni Isten Igéjét, ha nem emlékszel rá. Ám ha kívülről megtanultad az Igét, gondolkodhatsz rajta, mikor lefeküdtél este vagy mikor találkozóra igyekszel. Tudsz gondolkozni a Biblián, mivel kívülről megtanultad. Ezt nevezhetjük meditálásnak is. Isten a Bibliában boldogulást és sikert ígérve az Ő igéjének tanulmányozását említi egyetlen kulcsként. (Józs 1,8)

Még ma kezdd el az Ige tanulását. Válassz ki hetente egy verset. Így egy éven belül 52 igét tanulhatsz meg. Két éven belül több mint 100 verset fogsz kívülről tudni.

Beszéljetek róla

  • Bizonyára tudod magadról, hogyan tudsz legjobban megtanulni és memorizálni dolgokat. Milyen eszközök, módszer vagy emberek segíthetnek memorizálni az Írást?
  • Hogyan reagálsz arra, mikor Isten bizonyos helyzetekben eszedbe juttatja az Írást?

 Daily Hope by Rick Warren 2013. 07. 30.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása