Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mihez kezdjünk a kihasználatlan képességeinkkel?

2013. augusztus 26. 03:00 - husztin

"Boldog az a szolga, akit, amikor megérkezik az úr, ilyen munkában talál!" /Luk 12:43/

idealis_kepesseg_nem_uti_meg_az_aram_a_villanyszerelot-00030520-villanyszerelő.jpg

Mindannyiunknak vannak kihasználatlan képességei. De három módja is van annak, ahogyan elkezdheted művelni a képességeidet, hogy azok Isten dicsőségét szolgálják.

1. Becsüld fel képességeidet!
Ki kell értékelned magadat. Rendelj el egy képességvizsgálatot az életedben. Miben vagy jó? Készíts egy listát. Ha van olyan dolog manapság, amit fiatal embereknek tanácsolnék a jövőjük építésével kapcsolatban, ez lenne: Ismerd meg az erősségeidet. Ismerd meg a gyengeségeidet. Vedd számításba képességeidet a hitnek azon a világosságában, amit Isten adott neked.
Szülők, segítsetek gyermekeiteknek felismerni saját ALKAT-ukat – A szívük adományát, Lelki ajándékaikat, Karakterüket, Adottságaikat és Tapasztalataikat. Sokkal több képességgel rendelkeznek, mint gondolnák magukról.

2. Ajánld fel képességeidet!
Bízd őket Istenre, hogy Ő arra használhassa őket, amire eltervezte. A Róma 12:1 azt mondja: „Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek”. Mondd ezt: Istenem, Te adtad nekem ezeket a képességeket. Most én ezeket leteszem a te kezedbe. Valóban arra szeretném használni őket ezután, amire Te adtad őket.

3. Tartsd karban a képességeidet!
Ez azt jelenti, hogy gyakorolj, finomítsd, élesítsd és fejleszd őket. Minden Istentől kapott képesség fejleszthető a használata során. A Biblia azt mondja a Példabeszédek 10:10-ben: "Ha kicsorbul a fejsze, és nem köszörülik ki, akkor több erőt kell kifejteni, de a kellő szakértelem sikerre visz."

Hogyan juthatsz megfelelő szakértelemhez? Gyakorlás útján. Isten azt mondja, neked kell megélezned azt a fejszét! Életlen balta több energiát kíván. Ő azt mondja, dolgozz okosabban, nem pedig azt, hogy dolgozz keményebben. Megélezni a képességeidet, rátermettségedet és szakértelmedet – ez szellemi felelősség!

Isten roppant sokat fektetett beléd. Először is megalkotott. Másodszor megformált téged a szellemi ajándékaiddal és a személyiséged által. Eztán elküldte Jézust, hogy életét adja érted. Isten hihetetlenül sokat fektetett bele a te életedbe. Most pedig várja, hogy a befektetése megtérüljön. Egy napon meg fog kérdezni téged: „Mit tettél azzal, amivel téged ajándékoztalak meg? Használtad a képességeidet, hogy nekem dicséretet szerezz, szolgáltál másokat, eltartottad a családod és példaként állítottad magad? Használtad a képességeidet, hogy segíts másokon? Használtad őket arra, hogy segítsd az Eklézsiát? Használtad őket arra, hogy pénzt keress velük, amiből bőkezűen adakozhatsz? Mit tettél azzal, amire téged megalkottalak? 

A Lukács 12:43-ban Jézus mondja: „Boldog az a szolga, akit, amikor megérkezik az úr, ilyen munkában talál!" Azt szeretném, hogy ti ilyen boldogok legyetek!

Amikor ez az idő eljön a te életedben is, nem akarom, hogy az Úr láblógatva találjon téged, miközben éppen talentumaidat vesztegeted. Azt szeretném, hogy amikor itt talál, épp azokat a képességeidet használd, amiket Isten adott.

Most szánj egy kis időt arra, hogy köszönetet mondj Istennek. Köszönd meg a képességeket, amit neked adott. Mondd: "Atyám, még nem is ismerem minden tőled kapott képességemet, de hálát adok értük neked. Segíts felfedezni azokat. Ma felajánlom ezeket neked. A te céljaidra akarom használni. Fejleszteni akarom a képességeimet. Jobbá akarok válni a használatukban. Úgy akarlak tisztelni téged, hogy a legjobb leszek, amennyire csak tőlem telik.Úgy akarom használni a képességeimet, hogy téged dicsérjelek, másokat segítsek, megéljek általuk és példa legyek. Úgy akarom használni, hogy pénzt keressek, amit megoszthatok a szegényekkel és segíthetem a gyülekezetem növekedését és szolgálatát. Segíts nekem így tennem. A nevedben imádkozom, ámen."

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 08. 19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása