Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten legyen az első helyen az életedben, és akkor áldást nyersz!

2013. november 01. 03:00 - rorsy

"Éljetek úgy, hogy az bizonyság legyen arra, hogy ti Istenhez tartoztok, aki hív titeket az ő országába és dicsőségébe." 1Thessz 2,12, GW fordítás

Isten országa a jelenben is meglévő valóság. Ennek az építésén kell most munkálkodnunk a földön. Isten ereje a jelenben is létező erőforrás. Ez az az energia, amit arra kapsz, hogy megtedd, ami Isten akarata, ha átadtad neki az életedet.

Mi a cél? Isten dicsősége. Nem a valóság vagy az erőforrás. Minden Isten dicsőségéért van, azt kell, hogy szolgálja.

A Róm 11,36 azt mondja: "Minden tőle van, az Ő ereje által létezik és az Ő dicsőségéért van." (NLT ford.)

Gyakran beszélgetek olyan emberekkel, akik azt mondják: "Annyi mindenem megvan, de mégis úgy érzem, hogy nem teljes az életem. Jó családom van, van munkám, a gyermekeim is nagyszerű gyerekek, és fantasztikus barátaim vannak. Van egy jó gyülekezet is, ahová járok. Miért érzem mégis, hogy valami hiányzik?" Mert többre lettél tervezve! Többre lettél alkotva, mint csak túlélni a mindennapokat. Soha nem fogod megtalálni a megelégedettséget az életben, amíg nem kezdesz el Isten királyságáért, Isten ereje által és az Ő dicsőségéért élni.

Hogyan élhetsz megelégedett életet, vagyis egy olyan életet, amilyenre Isten megalkotott?

A Biblia így ír a Thesszalonika 2:12-ben: "Éljetek úgy, hogy az bizonyság legyen arra, hogy ti Istenhez tartoztok, aki hív titeket az ő országába és dicsőségébe." (GW ford.)

Mit jelent Isten országában élni? Azt, hogy Isten terve és a sajátod ugyanaz, azt akarod, amit Isten akar, és azzal törődsz, amivel Isten is törődik. Ha életednek egy bizonyos területén Isten áldását akarod élvezni, akkor tedd Istent az első helyre azon a területen.

Mit jelent Istent az első helyre tenni az életedben? Legalább 5 területen fontos, hogy ez így legyen. Ezek a következők:

Pénzügyek - Ha azt akarod, hogy Isten - még a gazdasági válságban is - megáldja az anyagi életedet,  fizess tizedet. Sajnálom, de nincs más választásunk.

Érdeklődési kör - Tedd Őt az első helyre a hobbid, a karriered és a pihenés területén is. Amikor meghozol egy döntést ezeken a területeken, helyezd Istent az első helyre, és úgy hozd meg azt!

Kapcsolatok - Add neki az első helyet a családodban, a házasságodban és a baráti kapcsolataidban is.

Időbeosztás - Ez azt jelenti, hogy a napod első részét Istennek adod. Amint reggel felkelsz, az ágyad szélén ülve ezt mondod: "Istenem, a mai napon nem vágyom jobban másra, mint arra, hogy Téged egy kicsit jobban szeresselek és egy kicsivel jobban megismerjelek."

Problémák - Istenhez kell fordulnod, ha bármilyen bajod vagy gondod van. Az ima ne az utolsó megoldás, hanem az első lépés legyen ilyenkor!

Beszéljünk róla!

  • Min kell változtass, hogy Isten legyen első a pénzügyeidben, az érdeklődési körödben, a kapcsolataiban és az időbeosztásodban?
  • Mi az első reakciód a nehézségek és problémák idején?
  • Hogyan fejlesztheted szokássá azt az életedben, hogy rendszeresen imádkozol?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 10. 25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.