Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Három mentális akadály Isten hangjának meghallásában

2013. december 10. 03:00 - FodorImi

„Ezért tehát vessetek el magatoktól minden tisztátalanságot és a gonoszság utolsó maradványát is, és szelíden fogadjátok a belétek oltott igét, amely meg tudja tartani lelketeket.” (Jakab 1:21)

Mindannyian tapasztaltuk már, hogy a mobiltelefonok vételi minősége rendkívüli mértékben változik. Ugyanez igaz rád is. Isten beszédének meghallásához helyes pozícióba kell állítanod magad.

Néha esélyt sem adunk Istennek, hogy szóljon hozzánk. Saját magunk szerint gondolkodunk. Saját akaratunkat tesszük, nem pedig amit Isten akar, hogy tegyünk. Szíveinket megkeményítettük és nem akarunk hallgatni Istenre.

Mikor bezárod az elméd, Ő természetesen nem fog beszélni hozzád.

Ha azonban igazán hallani akarod Istent – és melyik hívő nem akarná – meg kell értened, mi tart távol Isten hangjának meghallásától. Létezik három mentális akadály, mely zárva tartja elméd Isten üzenete előtt.

Büszkeség
Ha azt gondolod, hogy életedben nincs szükséged Istenre, és magad akarod kezelni a dolgaidat, akkor valószínűleg nem fogsz figyelni Isten szavára. A büszkeség távol tart, hogy nyitott legyél arra a lehetőségre, hogy Isten akarhat valamit mondani neked.

Félelem
Sok ember azért nem hallja meg Isten beszédét, mert fél meghallani Isten beszédét. Lehet, azt gondolod, hogy Isten hangjának meghallása valamiféle vallási fanatikussá tesz.

Keserűség
Amikor fájdalmat, haragot, sértődöttséget őrizgetsz, akkor nem leszel képes meghallani Istent, mert megkeményítetted a szívedet. Ez hideggé és védekezővé tesz még Isten szeretetével szemben is.

Némelyek közületek súlyosan megsérültek, lehet ezen a héten, lehet évekkel ezelőtt, és még mindig nem engedték el. El akarom mondani nektek, hogy el kell engednetek. Nem mások miatt, hanem magatok miatt. A harag megöl titeket. A harag egy önmagad okozta seb, amely lehetővé teszi az embereknek a múltadból, hogy tovább bántsanak a jelenben is. Neked van szükséged rá, hogy hagyd elmenni őket. Nem azért, mintha megérdemelnék a bocsánatodat, hanem mert neked kell továbbélni az életed, neked szükséges jól kijönnöd magaddal. Neked kell megszabadulnod a keserűségtől, félelemtől és büszkeségtől, amelyek megakadályozzák, hogy meghalld Isten hangját, és megéld, betöltsd Isten életedre vonatkozó célját.

Jakab 1:21 azt mondja: „Ezért tehát vessetek el magatoktól minden tisztátalanságot és a gonoszság utolsó maradványát is, és szelíden fogadjátok a belétek oltott igét, amely meg tudja tartani lelketeket.”

„Szelíden fogadni” azt jelenti, hogy elveted magadtól a büszkeséged, és többé elképzelni sem próbálod magad büszkének, gőgösnek. Ez a kulcs, amely megnyitja az elméd és a szíved, hogy meghalld az Urat.

Beszéljetek róla

  • Hogyan hallod meg Isten hangját? Milyen módokon szólt hozzád?
  • Milyen változásokat kell megtenned az életedben, hogy megszabadulj „minden tisztátalanságtól és gonoszságtól” és meghalld Isten hangját?
  • Miért gondolod, hogy néha Isten hangjának meghallását vallási fanatizmussal tesszük egyenlővé?


(Daily Hope by Rick Warren – 2013.12.03)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása