Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az alvás Isten ajándéka

2014. május 05. 03:00 - Lilla:)

"Isten nyugalmat ad az Őt szeretőknek." (Zsoltárok 127:2b, szabad fordítás)

A Biblia azt mondja: "Isten nyugalmat ad az Őt szeretőknek." (Zsoltárok 127:2, szabad fordítás)

Amikor alszol, mennyei Atyád szeretetben vigyáz rád. Az alvás Isten ajándéka; azzal, hogy elfogadod ezt az ajándékot, bizalomról teszel tanubizonyságot. Ő megújjítja tested és energiád miközben alszol.

Az túlzott evészet egyik rejtett oka a pihenés hiánya. Amikor kimerültek vagyunk, gyakran próbáljuk feltölteni magunkat koffeinnel vagy cukorral vagy szénhidrátokkal, amik végső soron még fáradtabbá tesznek.

Az Istenben való bizalom elég ahhoz, hogy alvás közben is épüljön a hited. Miért igényel az alvás bizalmat? Mert hajlamosak vagyunk túlterhelni az időbeosztásunkat és azt gondoljuk, nincs időnk arra, hogy rendesen kialudjuk magunkat.

Jézus is pihent és soha nem volt emiatt bűntudata. Még Isten is kivett egy szabadnapot a Teremtés után. Kik vagyunk mi, hogy azt gondoljuk, túl elfoglaltak vagyunk egy rendes pihenéshez?

Beszéljetek róla

  • Hogy segíthet az éjszakai alvás ajándéka abban, hogy elérd a Dániel Terves céljaidat?

  • Máté 11:28-29 ezt mondja: "Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek fel magatokra az én igámat és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok és nyugalmat találtok a lelketeknek." Milyen vágy mozdul meg benned, amikor olvasod Jézus meghívását egy kis pihenésre?

  • Mit kellene megváltoztatnod az időbeosztásodban és prioritásaidban, hogy több időt tudj fordítani pihenésre?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 04.28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása